BE 22: Roxy popřejí nu-jazzoví The Herbaliser

Vydáno 02.10.2014 | autor: redakce

Narozeninový týden oslavující 22. narozeniny klubu Roxy je plně obsazen. Poslední den říjnových narozenin, tedy v neděli 26. 10. potěší všchny fanoušky soudobého jazzu – přijedou The Herbaliser.

BE 22: Roxy popřejí nu-jazzoví The Herbaliser BE 22: Roxy popřejí nu-jazzoví The Herbaliser


herbaliser 2014 nThe Herbaliser


Akce BE 22 bude končit v rytmu downtempa, jazzu, rapu, trip hopu, soulu i funku. Kytara s baskytarou, žestě, bicí i klávesy za pomocí samplů a hlavně ženského zpěvu, o který se postará Jessica Darling, doprovázející The Herbaliser. Ti představí živě materiál jak starší, vydaný u legendárního vydavatelství Ninja Tunes, tak novější nahrávky pocházející například z desky There Were Seven vydané na vlastním labelu Department H.


V čele The Herbaliser stojí Jake Wherry a Ollie Teeba. Formace se od poloviny devadesátých let podílela na směřování nu-jazzu londýnské oblasti. Celkově vydali na desítku desek včetně kompilací a mixů. Nejvíce se proslavili songy nahranými s Roots Manuvou nebo písní Sensual Woman použitou ve snímku Guye Ritchieho Podfu(c)k.

Duo se v doprovodu živé skupiny vrací do Prahy po dvou letech. Nyní vystoupí 26. října v klubu Roxy, vstupenky jsou k dostání v klasickém předprodeji od 510 Kč. Více informací včetně kompletního programu BE 22 naleznete na stránkách klubu.


Ondřej Bambas, TZ

 

zavřít