Spider-Man 3: Novinky ze zákulisí

Vydáno 07.04.2007 | autor: redakce

Tobey Maguire si už potřetí oblékne oblek pavoučího muže a bude zachraňovat nevinné. Jak se mu to podaří, uvidíme 3. května, zatím si můžete přečíst, co se dělo v zákulisí filmu.

Spider-Man 3: Novinky ze zákulisí Spider-Man 3: Novinky ze zákulisí

Jádro kreativního týmu – režisér Sam Raimi, Tobey Maguire (Peter Parker/Spider-Man), Kirsten Dunst (Mary Jane), další stálí členové hereckého obsazení a klíčoví lidé ze štábu – vzniklo už při natáčení Spider-Mana 2 a nyní bylo připraveno vystavět na dříve položených základech ještě poutavější filmový zážitek. Někteří lidé přechod mezi druhým a třetím dílem téměř ani nezaznamenali. Vedoucí vizuálních efektů Scott Stokdyk, který spolu se svými kolegy Johnem Dykstrou, Anthonym LaMolinarem a Johnem Frazierem získal Oscara za práci na Spider-Manovi 2, s usměvem podotýká, že si ani moc nepamatuje, kde jeden díl končil a druhý začínal. „Pěkně rychle jsme se se Samem pustili do rozšířené DVD verze Spider-Mana 2, které by se klidně mohlo říkat Spider-Man 2.1,“ směje se.



A Sam už pomalu vytvářel koncepty a přemýšlel o padouších ve trojce – kdo to bude, co budou tropit a podobně. Takže jsme v tom byli zapojeni opravdu úplně od začátku.“ Koordinátor kaskadérských kousků Scott Rogers potvrzuje, že na spektakulárních sekvencích tentokrát spolupracovali velmi úzce. S digitálními efekty byly smíšeny živé scény, které natočili několika různými rychlostmi. „V kaskadérské branži už několik let panuje ten pocit ‚ztrácíme práci, dostanou ji lidi od vizuálních efektů‘,“ říká Rogers, který pracoval také na Spider-Manovi 2. „Ale já to vidím trochu jinak. V tom, co dělají, jsou hodně dobří a tím nás vybičovali k tomu, abychom se stejně tak zlepšili i my. Myslím, že tyto dva způsoby práce ze sebe navzájem těží a výsledek je pak strhující.“



Shromažďování klíčových herců a členů štábu před třetím Spider-Manem herci přirovnávají k situaci, kdy se znovu schází úspěšná rocková skupina před velkým světovým turné. Strávili spolu již více než šest let a v životech některých z nich došlo k zásadním změnám. Například Tobey Maguire se nedávno stal hrdým otcem dcery Ruby (nar. v listopadu 2006), kterou má se svou snoubenkou Jennifer Meyer. „Změnil jsem se. A myslím, že i všichni ostatní,“ říká Maguire. „Prošli jsme za těch šest let společně spoustou věcí. A čím lépe lidi poznáváte a budujete s nimi přátelské vztahy, tím lépe to pak většinou klape i na place.

www.falcon.cz
zavřít