LIVE: WWW se spřáhli s bubeníkem a big bossem

Vydáno 04.10.2014 | autor: redakce

Do nově otevřeného brněnského klubu Sono poprvé zavítali WWW. Tentokrát s sebou kromě bubeníka Pavla Fajta vzali i bosse Vladimira 518 a neuro beaty s neuro texty rozdávali společně.

LIVE: WWW se spřáhli s bubeníkem a big bossem LIVE: WWW se spřáhli s bubeníkem a big bossem


WWW Vladimir518 05


WWW, PAVEL FAJT, VLADIMIR 518

Sono Music Club, Brno
2. 10. 2014

Ačkoli v podtitulu akce stálo WWW Neurobeat, svůj set, jen ve dvou, zahájil Sifon s Milesou skladbou Žena líže kost z pozdější desky Tanec sekyr. Jelikož byl koncert natáčen televizí, okolo pódia získali v úvodu jasnou početní převahu všude pobíhající kameramani. Kamery také snímaly dění na pódiu a přenášely je na obrazovky rozmístěné po jeho obvodu, kde se pak tyto záběry střídaly s expresivními vizualizacemi z dílny WWW.

Dalšími skladbami už WWW zakotvili na hladině Neurobeatu. První z této série přišla na řadu skladba Míč, následovaná zásadním trackem Ve stínu lamp, během níž už většina přítomných v klubu odříkávala text se Sifonem. Během první Neurosérie zazněl ještě Drát, Štěstí či Kouř, s většími či menšími odchylkami od svých albových verzí, tak, jak postupně dozrávají.

WWW Vladimir518 18

WWW Vladimir518 09


Jako první z hostů se k Sifonovi připojil Vladimir 518, otec desky Neurobeat, který vyšla jako vůbec první deska pod jeho labelem Big Boss. Společnou sérii odstartovali starou známou Vladimirovou peckou Du dolu, která sice pod Sifonovýma rukama ztratila na melodičnosti, ale díky jeho podkladům získala mnohem více naléhavosti a vyklubal se z ní čistší rap. Pak Vladimir zabrousil do přítomnosti a z jeho poslední sólové desky Idiot zazněla Planeta Prahu, v níž původní vokál Martina Svátka v refrénu zastoupil rapem Sifon. Dále během společné části zazněla Město je prales, kterou Sifon právě pro Idiota vyprodukoval, pak stejnojmenný Idiot a z předchozí desky Gorila vs. Architekt skladba Gorila.


Část s bubeníkem Pavlem Fajtem se nesla ve znamení poslední desky Atomová včela, po delším intru ji zahájili stejnojmennou Atomovou včelou, po ní přišel Stín, do kterého se Fajt opřel tak, že strhl k hypnotickým posunkům každého dosud nenaladěného posluchače. Pokračovalo se Orlem, Kleštěmi, pak zabrousili do Tance sekyr skladbami Karamel a Prkno a Lexikonem ještě do Neurobeatu, který Sifon odrapoval bez elektronického podkladu, jen s doprovodem bubeníka a vlastních beatboxových vsuvek. V Atomové včele se pak pokračovalo filmovou Pikolou, pohádkovou Sněhurkou. Během přídavků zazněla ještě očekávaná a oblíbená skladba Tikající muž.

Spojení všech vystupujících umělců do jednoho večera bylo rozhodně dobrým nápadem. Všechny části, ač různé náladou, do sebe perfektně zapadaly a více než dvouhodinovému setu vládl dobrý zvuk. Co víc si přát?


text: Nikola Illeová, foto: Romana Šlapáková

 

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít