TOP 6 videoklipů týdne (4.)

Vydáno 14.10.2014 | autor: redakce

O slovo se po čase opět hlásí britská senzace Royal Blood, rapper Marpo už zase zlobí, Kofe-In se dali na obrazový minimalismus a Calm Season přijali za svůj mateřský jazyk. Sledujte nejlepší videoklipy uplynulého týdne.

TOP 6 videoklipů týdne (4.) TOP 6 videoklipů týdne (4.)


RoyalBlood1Royal Blood

 

KLID PŘED BOUŘÍ

Rocková formace Royal Blood se zjevila teprve před rokem. I za tak krátkou dobu na sebe však stihli upozornit, a to nejen publikum, ale i zkušenější kolegy z branže. Řeč je o skupině Arctic Monkeys, kteří se netajili velkou podporou a náklonností k jejich řízným riffům a společně si zahráli na jednom pódiu. Pronikavý rukopis těchto nováčků byl slyšet i minulé léto na Glastonbury.


Nový klip vychází k písni Ten Tonne Skeletone. Debutové, eponymní album je k dostání od konce letošního srpna. Turné právě probíhá, avšak České republice se bohužel vyhne.

 

RAPPER MARPO ZVE NA MEGAPÁRTY

Již deset let uplynulo od začátku kariéry Oty Petřiny alias Marpa. K tomuto výročí vydává výběrovou desku, která bude průřezem celé jeho dosavadní tvorby. Album pokřtí 23. října v pražském klubu SaSaZu a podle jeho slov půjde o velkolepou hiphopovou show. K přípravě vizuální stránky akce si rapper přizval designéra Martina Hrušku, který se podílel mimo jiné na přípravě comebackového turné Lucie.


Nejnovější Marpův singl Náš hood můžeme chápat jako pozvánku právě na výše zmíněný křest. V jeho hoodu se prostě paří. Jakékoliv místo, které navštíví, ožije hudbou a vzduchem se začne šířit alkoholový odér. Tuto párty se pokusí zastavit policejní těžkooděnci, se kterými si však Marpo a jeho "fellas" hravě poradí.

 

JE LIBO SESTŘIH OD PROTINOŽCŮ?

Vcelku abstraktně působící australská dvojice posílá posluchačům ještě abstraktnější videoklip ke skladbě Gina Works at Hearts. Abstraktní je především thrash pop, kterému se oddávají. Výtržnická povaha žánru může jevit známky volnomyšlenkářství, či dokonce improvizace. Opak je ale pravdou a mládenci z DZ Deathrays srší nápady, inovují a experimentují s hudbou, jak se dá. Vzniká tak zajímavá bouře zvuků propletená dalšími styly jako dance, punk nebo metal.

Album Black Rat je jejich druhé a očekává se od něj mnohé. Vždyť jejich prvotina byla ověnčena cenami jako Best Independent Hard Rock album a Best Hard Rock/Heavy Metal Album, v roce 2012. Možnost koncertovat měli třeba s Foo Fighters, či Blood Red Shoes a mezi kapely, které jim prý změnily život, patří například The Offspring nebo Megadeth.

 

CALM SEASON PODRUHÉ, TENTOKRÁT ČESKY

Akustické duo složené z kytaristy Adama Vopičky a violoncellistky Terezie Kovalové vypouští do světa druhé album s názvem Symboly. Již podle názvu je vidět, že dvojice tentokrát zvolila český jazyk, který by měl více přiblížit emoce a nálady, které se kapele honí v hlavě.

Videoklip k písni Výhled se natáčel v okolí Malé skály v Českém ráji. Záběry netknuté přírody, hustých lesů a skalních bystřin působí pohádkovým dojmem. Námět klipu je velmi jednoduchý - ukazuje věčný boj protikladů, v případě Calm Season ohně a vody.

 

MINIMALISMUS V PODÁNÍ KOFE-IN

Fanouškovský videoklip k písni Věčnost je nic disponuje jedním aspektem - jednoduchostí. Vlny na hladině se klidně pohupují. Nic se neděje, může se to zdát jako věčnost. Ovšem i ve stereotypní "nudě" může nastat fatální zvrat. Tento dvouminutový myšlenkový katalyzátor je velmi osobité znázornění plynutí času a pokládá otázku: "Vrátí se, nebo se ztratí?"


Opavská kapela má na svědomí zatím 3 alba, song Věčnost je nic pochází z posledního kousku Dobré nebe, které vyšla loni v říjnu.

 

BURANI Z WALESU

Pětičlenná parta Catfish and the Bottlemen se dlouhou dobu držela při zemi a hudbě se věnovala hlavně na domácí půdě. Jejich indie rock se ale nakonec rozkřiknul i do ostatních koutů světa a tak máme možnost se trochu rozcuchat při poslechu prvního alba The Balcony, které vyšlo 15. září.

Kapela měla možnost spolupracovat s producentem, jenž měl na starosti formáty jako Kasabian a Adele. Po vydání třech úspěšných singlů a usazení na prvních příčkách UK hitparád se k nám tak spolu s deskou dostává i nové video ke skladbě Pacifier. Velká Británie označuje chlapce ve svém žánru jako skupinu roku a může se těšit právě probíhajícímu turné. {vypnoutlink:Opak}


text: David Stoklas, Petra Hrochová

 


Marpo foto AdamBartas 1 TOP

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít