Jessie Ware v únoru rozněžní Lucerna Music Bar

Vydáno 14.10.2014 | autor: redakce

Druhé album charismatické Jessie Ware je staré jen pár dnů. Už teď je jasné, že nový materiál z alba Tough Love uslyšíme naživo i u nás. Na britskou zpěvačku se můžeme těšit 9. února v Lucerna Music Baru. Do Prahy se vrátí po dvou letech.

Jessie Ware v únoru rozněžní Lucerna Music Bar Jessie Ware v únoru rozněžní Lucerna Music Bar


Jessie ware Photo Devotion 4Jessie Ware


Hudební dráha Jessie Ware začala v momentě, kdy jí písničkář Jack Peñate nabídl místo doprovodné zpěvačky na svém turné. Zanedlouho ji objevil elektronický producent SBTRKT, s nímž v roce 2010 natočila singl Nervous.


O dva roky později byl venku debut Devotion. Album posbíralo nominace na Mercury Prize i Brit Awards a Jessie se takřka přes noc stala jedním z největších objevů současné britské hudební scény. Díky své tvorbě, která vychází z R&B i elektroniky, ji mnozí přirovnávali k Sade, zatímco hlasově se dočkala srovnání s tehdy slavnějšími kolegyněmi Adele nebo Florence Welch.

"Byl to zajímavý rok, zasnoubila jsem se, získala jsem všechny ty nové zkušenosti," popisuje Jessie. Jedenáctitrackové Tough Love ale nečerpá jen ze zpěvaččina šťastného období, naopak se dotýká i původního tématu neopětované lásky. Ke spolupráci si Jessie přizvala řadu uznávaných umělců, mezi nimi najdeme i zpěváky Eda Sheerana a Miguela.

TZ, ape

zavřít