Deep Purple mají stále slinu. Příští rok navštíví Plzeň a Ostravu

Vydáno 29.10.2014 | autor: redakce

Přestože v Česku koncertují velmi často, jsou u nás Deep Purple stále žádaným zbožím. Po posledních vystoupeních ve Slavkově u Brna a Pardubicích se příští rok dočkají fanoušci v Ostravě (27. října) a Plzni (28. října).

Deep Purple mají stále slinu. Příští rok navštíví Plzeň a Ostravu Deep Purple mají stále slinu. Příští rok navštíví Plzeň a Ostravu


DeepPurple band 7 photocredit Jim Rakete smallDeep Purple se do Česka vrátí po roce a půl


Poslední studiové album vydali Deep Purple v roce 2013 pod názvem Now What?! To je v pořadí devatenáctým řadovým počinem v jejich diskografii. Produkoval ho Bob Ezrin a dostalo se mu jen pozitivních recenzí, 2 skladby z něj kapela věnovala Jonu Lordovi, který dříve v kapele působil a v roce 2012 zemřel ve věku jedenasedmdesáti let.

V Deep Purple se od konce šedesátých let, kdy kapela začala fungovat, vystřídala celá řada zvučných jmen. Mezi nimi například David Coverdale, Ritchie Blackmore nebo Joe Satriani. Jako poslední přišel do kapely hráč na klávesové nástroje Don Airey (ex Rainbow, Ozzy Osbourne atd.), který se podílel i na komponování nových písní a stal se stálým členem skupiny.


Od první půlky devadesátých let, kdy se u nás představili poprvé, k nám Deep Purple jezdí pravidelně - mimo jiné již potěšili fanoušky v Praze, Brně, Liberci, Pardubicích nebo Slavkově u Brna, nyní se představí v Ostravě a Plzni (v obou případech místní ČEZ aréna). Vstupenky jsou k dispozici od 790 Kč.

TZ, ape, foto: Jim Rakete

zavřít