MTV EMA 2014: večer pod taktovkou mladých tváří

Vydáno 10.11.2014 | autor: redakce

Již po jednadvacáté se konal galavečer k předávání evropské varianty k MTV Video Music Awards, tentokrát 9. listopadu ve skotské metropoli Glasgow. Z ceny, kterou diváci oceňují nejzásadnější umělce za uplynulý rok, se radovali např. Ariana Grande, One Direction i Ozzy Osbourne.

MTV EMA 2014: večer pod taktovkou mladých tváří MTV EMA 2014: večer pod taktovkou mladých tváří


Ariana Grande Photo Problem Ariana Grande letos vydala debut My Everything


Hned v hlavní ženské kategorii se objevilo první překvapení. Matadory jako například Katy Perry, Beyoncé nebo Taylor Swift porazila mladičká americká zpěvačka Ariana Grande, která svou hudební kariéru odstartovala zpěvem na parnících. Grande si navíc odnesla i cenu za nejlepší song a to konkrétně za singl Problem, v němž jí kryla záda zpěvačka a rapperka Iggy Azalea.

Cenu za největší přízeň fanoušků, která se uděluje za aktivitu na sociálních sítích, nejlepší popového umělce a za nejlepší živou show obdrželi miláčci dospívajících dívek ze skupiny One Direction. Při rozhovoru však skupině chyběl Zayn Malik, kterému se přitížilo a zůstal v backstage.


V kategorii rock si ocenění odnesli američtí Linkin Park a nejlepší alternativní kapelou se stali bratři Letové z 30 Seconds to Mars. Cenu za globální ikonu hudby si Ozzy Osbourne převzal od nikoho jiného než ex-kytaristy Guns'n'Roses Slashe. S prázdnou neodešli ani Justin Bieber (Nejlepší zpěvák), zmíněná Katy Perry (Nejlepší vzhled) nebo Nicki Minaj v kategorii hip-hop.

Celý večer byl prokládán živými vystoupeními: představili se například Ed Sheeran, Nicki Minaj, Alicia Keys i U2.


text: David Stoklas

zavřít