Exots a Last Time zvou na společnou šňůru, podpoří je Voxel a další hosté

Vydáno 11.11.2014 | autor: Petr Lenk

 

První týden v listopadu odstartovalo turné nadějných tuzemských formací Exots a Last Time. Během osmi koncertů se mezi řadou hostů objeví například vítěz plzeňské Múzy Glajstr Duo nebo písničkář Voxel.

Exots a Last Time zvou na společnou šňůru, podpoří je Voxel a další hosté Exots a Last Time zvou na společnou šňůru, podpoří je Voxel a další hosté

exotsExots

 

Každý koncert bude zároveň šancí pro regionálního předskokana či studentský projekt: zmíněného výherce plzeňské soutěže Múza Glajstr Duo, Vypuštené koupaliště, Append X a další.

 

last timeLast Time

Ani hlavní kapely ale neusínají na vavřínech a poslední týdny před začátkem šňůry věnují přípravám nových singlů a videoklipů: „Na začátku října jsme navštívili naše oblíbené studio Rápotice, kde jsme nahráli nový singl, který vydali ještě před začátkem turné. Kluci z Last Time také pracují na novém materiálu; seznámili jsme se už před třemi lety, kdy nám hostovali na křtu našeho prvního alba v Jablonci nad Nisou. Jsem moc rád, že jsme se zase po delší době domluvili a společně odehrajeme podzim. Do klubů přivezeme všechnu svou energii, takže vás všechny zvu - přijďte zapařit a třeba i pokecat nebo popít na baru," dodává Béďa z Exots.

 

 

Exots a Last Time Limen Tour

6. 11. 2014 Brno - Melodka
15. 11. 2014 Jihlava – KD Tunell
22. 11. 2014 Hradec Králové – AC klub
28. 11. 2014 Humpolec – Klub Rádio
29. 11. 2014 České Budějovice – MC Fabrika
4. 12. 2014 Praha – Rock Café - (Ne)Hvězdná pařba live
5. 12. 2014 Jablonec nad Nisou – Klub Na Rampě (Mikulášská rocková párty)
11. 12. 2014 Plzeň – Jam culture

 

 

Kapela Exots vznikla v září roku 2007. Do této chvíle odehrála více než 170 koncertů po celém území České republiky, má za sebou premiéru na velkých českých festivalech jako Rock for People, Benátská noc nebo Pražský Majáles a několik celorepublikových turné, během kterých si vybudovala početnou základnu fanoušků. Exots zatím vydali čtyři kompilace, mezi které patří dvě EP, debut Originální už tady byli a druhé studiové album Ve styku.

 

 

Počátky Last Time sahají do roku 2007, i když samotný nápad založit kapelu vznikl v Moravské Třebové už v roce 2006. Na podzim 2012 uvedli svůj první videoklip k songu Sendman, o rok později se zapojili do projektu EKOMPILACE - turné na podporu třídění odpadu, při kterém spolu s dalšími natočili cédéčko s názvem EKOMPILACE 2013. Předskakovali třeba Rybičky 48 nebo Primu Donnu (americká kapela, která jela celosvětové turné s Green Day). Právě teď vydávají své debutové album Love, Peace and Freedom ... and Death.

 

 

TZ, foto archiv kapel

zavřít