Najdete pod stromečkem lístek na březnové Metronomy nebo José Gonzáleze?

Vydáno 12.11.2014 | autor: redakce

Hned dvě radostné zprávy si připravili pro hudební fanoušky promotéři z D Smack U. Nejprve se 4. března zastaví v pražském Lucerna Music Baru dlouho očekávaný písničkář José González. Na stejné místo se pak o týden později, 11. března vrátí britští Metronomy.

Najdete pod stromečkem lístek na březnové Metronomy nebo José Gonzáleze? Najdete pod stromečkem lístek na březnové Metronomy nebo José Gonzáleze?


jose gonzalesPrvní vystoupení Josého Gonzálese v Česku se uskuteční 4. března


Švédský písničkář José González vydá 17. února nové album Vestiges & Claws. To bude první nahrávkou od doby, kdy se rovněž objevil v Praze. V meziobdobí ale rozhodně nelenil a značnou část svého času věnoval skupině Junip, s níž nahrál dvě desky. Minulý rok se rovněž podílel na soundtracku k filmu Walter Mitty A Jeho Tajný Život.

Josého proslavil nejvíce díky reklamě Sony hit Heartbeats, který dokázal z originálu od The Knife přetransformovat v zcela novou skladbu. Na cover navázal na desce In Our Nature písní Teardrop od Massive Attack. Zda se objeví nějaká předělávka na nové nahrávce, zatím umělec nepotvrdil. Písně mají mít nicméně o něco přívětivější lyrickou část. V písních by se měl odrazit rovněž proces nahrávání, který probíhal u Josého doma, kde se snažil maximálně izolovat od veřejného života.


Metronomy si zase zopakují tři roky starý koncert, kdy se jim s tehdejší aktuální deskou The English Riviera podařilo nadělit Praze hezkého Mikuláše. Letos ovšem vyšla čtveřici další dlouhohrající deska Love Letters, která zůstává v intencích minulého alba, zároveň však posouvá hranice minimalistického retro umění Metronomy o kus dále. Kdo by ještě nebyl s partou, které bylo za neotřelý zvuk uděleno nespočet pochval i ocenění, obeznámen, má stále čas se na seznámení. Ovšem, že zůstane klub poloprázdný, se příliš neočekává.

Vstupenky jsou k dispozici shodně od 540 Kč, koncert José Gonzáleze doplní islandská zpěvačka Ólöf Arnalds, předskokan pro Metronomy oznámen není. Více informací najdete na oficiálních stránkách pořadatele či facebookových událostech.


Ondřej Bambas, TZ

zavřít