Hiphopová show v Retro Music Hall

Vydáno 25.04.2007 | autor: redakce

Módní přehlídka korunovaná třemi hiphopovými koncerty (Moja Reč, Pio Squad, Vec) nadchla 14. dubna v Retru většinu přítomných a Marka Prose jakbysmet. Přečtěte si report přímo z kotle!

Hiphopová show v Retro Music Hall Hiphopová show v Retro Music Hall

MOJA REČ, PIO SQUAD, VEC
14. 4. Retro Music Hall, Praha


Hiphopový mejdan s cejchem koncertních předváděček ze Slovenska (Moja Reč, Vec) a tuzemské „skvadry azury“ Pio Squad byl hlavním tahákem sobotní show v Retru. Akce hojně propagovaná nakonec nadchnula jen hrstku skalních, zato nadmíru aktivních fanoušků. Úvodní Moja Reč dojela na prazvláštním nazvučení sálu, přesto se oba chalani snažili o uvolněný a komplexní koncert, což se jim průřezem jejich dema, mixtapu a elpíčka S/M Show obstojně podařilo.



Šťastnější ruku prokázal zvukař u jihlavských Pio Squad, čerstvých laureátů Anděl 2006. Spontánní a energická klubová jízda plná potu, radosti a muziky, odpálená crunkovou lavinou Pio mezi tím, strhla hlouček kšiltovek pod pódiem k maximálnímu nasazení. Vyvážený set, důsledně poskládaný pro publikum dnes už vděčnými odrhovačkami (Musíme jet, Dělej si co chceš), bez hluchých míst přecházel z tracku na track a z hlavy na hlavu. Tam, kde jsou ega většiny pražských „stars“ vyhlodaná narcistickou bůhví proč jakou důležitostí, nastupují Pio s nadhledem a sebeironií, jako kdyby popírali zakletý kolotoč slovních ejakulátů všech těch „gangsterů, čo platí stravenkami“.



Vec byl finální, značně dojatou a kvalitní tečkou hrdě poukazující na hloupost a malost českého hip hopu. S expresivním gestem vzdal hold magazínu, který byl na jednom z dřívějších koncertů s logikou maloměstského zelináře pálen za oslavných ovací dětských tváří. Moudrý rapper ještě žije...

Marek Pros

www.retropraha.cz

Bonus foto:



(Chemik in da house..)

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít