LIVE: Fritz Kalkbrenner ustojí vystoupení i s flashkou

Vydáno 16.11.2014 | autor: Ondřej Bambas

Do Prahy se po dvou letech vrátil oblíbený německý DJ a producent Fritz Kalkbrenner. Stejné místo, tentokrát však pro dvojnásobek fanoušků. Byla dvojnásobná i radost z vystoupení?

LIVE: Fritz Kalkbrenner ustojí vystoupení i s flashkou LIVE: Fritz Kalkbrenner ustojí vystoupení i s flashkou

 

34 fritz kalkbrenner


FRITZ KALKBRENNER

Roxy, Praha
15. 11. 2014

V rozhovoru pro iReport uvedl mladší z bratrů Kalkbrennerů, že neví, zda by do České republiky mohl přijet projekt představující osobnosti jeho domácího labelu Suol. Po obě dvě vystoupení v klubu Roxy, která zahajují turné k čerstvé desce Ways Over Water, doprovázela Fritze mladá kolegyně, suol-mate Meggy. Ani hodinu před startem hlavní show to ovšem nevypadalo, že by na vstupu zbývalo pouze pár desítek volných lístků. Jak se však po půl hodině ukázalo, všichni si pouze dávali na čas a na německou diskotéku se pečlivě připravovali mimo oblíbené místo v Dlouhé.

 

17 fritz kalkbrenner

21 fritz kalkbrenner

Fritz Kalkbrenner měl za úkol bavit přítomné po více jak dvě hodiny, což u DJ nebývá nijak nezvyklá doba. Jelikož ale Fritz není tradiční DJ, mohl se někomu program rychle zajíst. Kdyby dívání na zpěváka za pultem s hudebním podkresem bylo málo, show obsahuje i vizuální prvky. Projekce promítané na přední stranu pultu a tři menší plátna v pozadí nejsou nikterak oslnivé, hudební motiv dále nerozvíjí, alespoň tedy doplňují standardní světla a v divákovi vytvářejí dojem, že se na pódiu stále něco děje. A to vzhledem k Fritzovu trochu monotónnímu projevu stačí.


Zvukově taky nešlo o žádnou hitparádu a kolikrát měl při přebasované lince člověk problém rozpoznat danou píseň, v níž hrála druhá melodie bez zpěvu v pozadí opravdu velmi slabě. Nejvíce se tento nedostatek podepsal na intrumentální části okolo písní Pitch Perfect a By Any Means. Naštěstí Fritz měl celý set dobře poskládaný a byl si vědom, kdy může ubrat, nechá tanečníkům trochu vydechnout, a kdy naopak pustit do plných. První finále se Sky And Sand, kdy se okamžitě vymrštily do vzduchu desítky telefonů, s následnou Everyday, a druhé ukončené dalším zpívaným hitem One Of These Days a peckou Wes neměla chybu. Přesně pro tohle ale lidé přišli a bavili se.

09 meggy


Celý set měl danou stopáž 150 minut, která byla téměř na minutu dodržena. Není divu - v setu, který je předem nahraný a prostor pro úpravy je minimální, se toho příliš zkazit nedá. Fritz Kalkbrenner dokazuje, že DJ může hrát pouze "s flashkou" a stejně to má smysl. Má totiž oproti jiným, podobně vystupujícím hráčům další výhodu. Zpěv. Možná není excelentní, ale pro líbivou hudbu, kterou si Fritz hraje, je vyhovující. Proto i příště na něj bude fronta a lidé budou pět první sloku berlínského volání: "In the nighttime, when the world is at its rest, You will find me in the place I know the best. Dancin', shoutin',..." Taneční hudba je hlavně o zábavě.

Setlist: Heart Of The City, Pass The Buck, Void, Fake Magic, Little By Little, Kings In Exile, Make Me Say, Back Home, Layercake, Can't Stand The Fire, Grove, Pitch Perfect, By Any Means, The Sun, Scissorkick, Sky And Sand, Everyday; Brumaire, Stranger In A Strange Land, One Of These Days, Wes, Wichita

text: Ondřej Bambas, foto: Jitka Říhová

 

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít