Abraxas slaví 30 let kultovního alba Manéž speciálním koncertem

Vydáno 19.11.2014 | autor: Petr Lenk

 

Manéž, legendární album skupiny Abraxas, které právě oslavilo 30 let, se po více jak 25 letech dočká živého provedení. Stane se tak 29. listopadu v pražské Malostranské Besedě.

Abraxas slaví 30 let kultovního alba Manéž speciálním koncertem Abraxas slaví 30 let kultovního alba Manéž speciálním koncertem

abraxas - kapela

 

29. 11. uslyší fanoušci Abraxas jak stálý, tak i dávný repertoár. „Manéž byla jednou z prvních funkrockových desek, to znamenalo, že musela u fanoušků dozrát. Dodnes po nás fanoušci ty skladby chtějí", říká leader skupiny Slávek Janda a dodává: „i proto se vracíme na místo, kde jsme už dlouho nehráli. Malostranská beseda má přesně tu správnou atmosféru na malou vzpomínku. Bude to řežba a my se moc těšíme!"

 

 

manezAbraxas v letošním roce vydali Tribute album, kde interpreti jako Tata Bojs, Sto zvířat, Atari Terror, Roman Holý, Fanánek, Bruno Ferrari a mnoho dalších nahráli 28 skladeb Abraxasu z celého jejich období.
Samotná kapela hraje již téměř čtyři desetiletí a jak Slávek Janda, tak Miroslav Imrich si drží velmi mladého ducha, což prý brzy dokáže i připravované album s názvem Klid!, které vyjde začátkem příštího roku.

 

 

 

TZ

 

 

zavřít