Emmanuel: kytarový šaman v Praze

Vydáno 18.04.2007 | autor: redakce

Showman a jeden z nejoriginálnějších kytaristů dneška, australský muzikant Tommy Emmanuel, zavítá 27. listopadu v rámci 10. ročníku hudebního festivalu Kytara napříč žánry do Prahy.

Emmanuel: kytarový šaman v Praze Emmanuel: kytarový šaman v Praze

Společně s králem flamenca Paco de Lucíou, který zahraje v Kongresovém centru 2. listopadu, představuje Emmanuel hlavní hvězdu významné přehlídky. Fenomenální muzikant z Austrálie je pro svou techniku hry na kytaru ojedinělým zjevem na světové kytarové scéně: ve své hře často nonšalantně improvizuje mezi blues, jazzem a country. Už loni pod hlavičkou festivalu Kytara napříč žánry uhranul zaplněný sál Paláce Akropolis.



Tommy Emmanuel dosáhl jako tvůrce i interpret uznání už v 70. a 80. letech. V roce 1999 mu byl udělen za celoživotní přínos hře na kytaru prestižní titul CGP (Certified Guitar Player). Kytarista, který své zatím poslední album The Mystery vydal v roce 2006, komentuje svou dlouholetou úspěšnou kariéru slovy: „Úspěšná kariéra? Ta je nekonečná, stále máte vliv, prý jste odkazem... Já se ale bez ohledu na úspěch snažím jít dál a dál, ať už mě zařadí kamkoliv. Chci také svojí hudbou přinést světu něco pozitivního. Chci reagovat na dění ve světě. Odpovídám na to vše tím, co říkám a co hraji.“

www.kytaranapriczanry.cz
www.tommyemmanuel.com
zavřít