LIVE: Kygo vyčaruje léto klidně v listopadu

Vydáno 24.11.2014 | autor: Ondřej Bambas

Baví vás hudba Passengera, Eda Sheerena, Ellie Goulding nebo Kyly La Grange? Dost pravděpodobně byste se našli i v hudbě Kyga. Mladý norský DJ si rychle vybudoval internetovou fanouškovskou základnu a své hity nyní přijel zahrát i do Prahy.

LIVE: Kygo vyčaruje léto klidně v listopadu LIVE: Kygo vyčaruje léto klidně v listopadu

img 5936 

KYGO
Roxy, Praha
22. 11. 2014

Popravdě, nebýt zahraničních návštěvníků, Roxy by vyprodaná nebyla. A pravděpodobně ani atmosféra sobotní noci by nedosáhla takové úrovně. Spousta Američanů, Němců, Francouzů i hrdých Norů pyšnících se červenou vlajkou s orámovaným tmavě modrým křížem. Už o dvanácté byl podnik slušně zaplněn, přitom Kyre Gørvell-Dahll dorazil na scénu až o půl druhé. Půdu mu do té doby připravoval stále populárnější kamarád Thomas Jack hrající rovněž hudbu v rytmu tropical house.

Thomas naznačil, kam se následující tři hodiny budou ubírat a pomalu teaseroval dav na vyletněné beaty za občasné výpomoci vybraných interpretů současné pop scény. Nechyběl tak ani remix od One Republic nebo Of Monsters & Men. Obrazovky prozatím zastávaly funkci plakátu a k rozpohybování obrázků došlo až po příchodu Kyga. Ve většině případů však mohlo jejich využití zůstat nadále statické, popřípadě nějak „obyčejnější". Vytvořené sekvence z většiny doplněné o logo mladého Nora byly příliš kýčovité a graficky sklouzávaly až k deset let staré grafice, která však v tomto případě rozhodně není záměrem, ale spíš odbytou prací spoléhající na prostředky levnějších YouTube videí.

Odtud a Soundcloudu ostatně Kygo navyšoval svou popularitu. Ponechat ho ve vodách virtuálního moře by ovšem byla škoda, protože pozitivně laděná muzika má téměř na jakékoliv party silný vibe. Kygo sice téměř žádné technické dovednosti za pultem nepředvádí, ale pro DJskou akrobacii tam tentokrát ani fanoušci nedorazili. Přišli se bavit a prostřednictvím svého setu jim to Kygo umožnil. Dobře vybudovaná trajektorie snad postrádala v prostřední části trochu hitů, které odpálil hned v úvodu, nebo si je nechal až na samotný závěr. Někomu ale tradičnější houseová linka naopak mohla vyhovovat, navíc odlehčila od neustálé přeslazenosti, kterou do svých písní Kygo pere.

img 5943


Celá show získávala cenné body zejména díky obecenstvu, které kolikrát více jak návštěvníky noční zábavy připomínalo hokejové fanoušky na stadiónu. Bouřlivý potlesk s neidentifikovatelnými pokřiky se dvakrát přelil v unisono skandování při notoricky známém popěvku Seven Nation Army, jehož intenzita v poměru kapacity předčila sál Fora Karlín na nedávném koncertu Jacka Whitea. Podle názvu turné - Endless Summer, léto nekončí. Když nemohou pražští na pláž, Kygo doveze beach party do Prahy. I bez barevných koktejlů s paraplíčky, spíše s pivem, tahle zábava chutnala.

text: Ondřej Bambas, foto: Tomáš Teglý

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít