RECENZE: Sarah & The Adams - mír a klid pro naše uši

Vydáno 08.12.2014 | autor: redakce

Zpěvačka a pianistka Šárka Adámková začínala hraním po barech a lodích ve Skandinávii. Po svém návratu zpět do Česka vznikl hudební projekt Sarah & The Adams. Na debut My Place z roku 2011 navazuje aktuální Thank You.

RECENZE: Sarah & The Adams - mír a klid pro naše uši RECENZE: Sarah & The Adams - mír a klid pro naše uši


sarahadntheadams cover THANK YOUSARAH & THE ADAMS
THANK YOU
11 Trax/ 45:59

Tracklist: This Is Home, Itsbyna Srpen, Ukulele Woman, Thank You, Mír A Klid, Something, In My Life, Out Of Black, Bridges, Sorry But No, Closing Time

Po prvním poslechu Thank You možná poběžíte k internetu hledat, co že je to za krásnou novou desku Norah Jones, abyste zjistili, že majitelkou vokálu je Češka Šárka Adámková. Právě k tvorbě americké skladatelky a zpěvačky Norah Jones je tato kapela neustále přirovnávána. Pobyt frontmanky v zahraničí se promítl do bezchybné angličtiny a feelingu, který je u českých interpretek téměř vzácností. Přesto ji ale nelze označit za identickou kopii, nýbrž jako rovnocenného souputníka, který jádro popu postupně a vkusně obaluje slupkami jazzu, country a blues.

Kapela jako celek funguje skvěle. Obdařena respektem a citem k danému hudebnímu žánru provází každou písní bez pocitu, že se na album snažila zbytečně a nuceně složit nějaký ten hit. Odrazem tohoto přístupu jsou i aranže, jež příjemně ctí danou hudební formu, kterou obměňují občasným důrazem na strunné nástroje (ukulele, banjo). Nechybí tu ani experiment s češtinou, který se vydařil jak v Ukulele woman, tak v písní Mír a klid, ve kterém Šárčin hlas vyznívá ještě více konejšivě a roztomile. Zároveň je to důkaz toho, že bohatost našeho jazyka ještě nevymizela a že český text k písničce stále může být i kvalitním básnickým dílem.

Sarah & The Adams by klidně mohli vyrazit na turné po USA a nikomu by to nepřipadlo divné. Mají totiž všechno, co k úspěchu venku potřebují. Nabízejí nenucenou formou kvalitní hudební zážitek, jenž hladí uši.


BEST TRAX: Mír a Klid,  Something, Sorry But No
ZKUS TAKY: Norah Jones - Come Away With Me,  Marit Larsen - The Chase, Katie Melua - Call Of The Search


Filip Pešta
6/7

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít