LIVE: Dub FX v Praze opět čaroval

Vydáno 01.12.2014 | autor: redakce

Mistr loopovacích technik Dub FX vystoupil 27. listopadu v rámci akce Frisco Night ve vyprodané Retro Music Hall. I přes slabší rozjezd nakonec dostál svojí pověsti a potvrdil, proč jsou jeho show u nás téměř vždy "sold out".

LIVE: Dub FX v Praze opět čaroval LIVE: Dub FX v Praze opět čaroval


DUB fx live01


FRISCO NIGHT PRESENTS: DUB FX

Retro Music Hall, Praha
27. 11. 2014

Nenapodobitelný Australan přijel tentokrát s docela jinou společností, než se kterou ho u nás známe. Zpěvačka Flower Fairy už s ním nejezdí a i druhý doprovodný MC Cade, jehož jsme viděli v roce 2012 v SaSaZu, nedorazil, i když s Dubem absolvoval letos několik streetových a klubových akcí. Pro show v Retru měl Dub FX po ruce klávesáka a saxofonistu v jednom a kytaristu na druhé straně pódia. Za Benem se pak rozkládaly tři velké LEDkové panely, které ukously velkou část tamního podia. Oproti vizuálně strohé show v SaSaZu téměř bez světel další změna, která byla ve finále k dobru.

První songy nechal Dub FX jen na sobě samotném, za ním se rozjely skvělé projekce, které atmosféru koncertu hodně podpořily a přidaly šťávu jinak pozvolnému a nepříliš energickému startu show. Naštěstí mu za několik minut přišli na pomoc už zmiňovaní muzikanti a performer se dostal do většího klidu. I když bylo v Retru vyprodáno, nebylo to znát a i v centru dění se dostávalo čerstvého vzduchu.

DUB fx live03

DUB fx live08

Dub FX je právem považován za mistra loopování a je známý neotřelým využíváním svého vlastního hlasu. Na to někdy přihlížející v Retru zapomínali, když je musel na začátku songu tišit, aby se na jeho zaloopovaný hlas nedostal i holčičí jekot. I když se tahle scénka několikrát opakovala, úsměv na rtech mu nevzala.


Druhá polovina setu už byla o poznání živější hlavně díky výběru drum'n'bassových pecek, které sypal jako z rukávu. Umělec za letošní rok - jak se sám zmínil  - odehrál 127 koncertů a i když bylo vidět, že mu už trochu docházejí síly, snažil se držet 100% tempo až do samotného konce setu. V rámci případavku zazněla reggae líznutá verze Don't Stop Me Now od Queen. Na grande finále si nechal dokonalou Love Someone.

Jestli koncertu něco chybělo, byl to druhý vokál, který by rozčísnul někdy trochu jednotvárný Benův hlas a pomohl by mu taky coby nahazovač na různé legrácky a kotrmelce v některých písních.


text: Kateřina Nováková, foto: ArtProm

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít