Dan Bárta míří do klubů a dokončuje desku s J.A.R.

Vydáno 02.12.2014 | autor: Daniel Maršalík

Dan Bárta nedělá klasické vánoční koncerty, přesto se rozhodl v prosinci vyjet do klubů. Prý také proto, aby si lidé mohli odpočinout od všudypřítomného předvánočního shonu.

Dan Bárta míří do klubů a dokončuje desku s J.A.R. Dan Bárta míří do klubů a dokončuje desku s J.A.R.

Dan Bárta foto Jakub KlimoPoslední nahrávkou Dana Bárty je loňská Maratonika


Šestice koncertů odstartuje 3. prosince v Sono Music Clubu v Brně, o den později zahraje v pardubické KD Hornovická. Na Mikuláše, tedy 5. 12., si můžete zpěváka poslechnout ve Vysokém Mýtě v M-Klubu. 14. prosince Bárta vystoupí v rámci festivalu Souznění v Ostravě. Předposlední zastávkou bude 18. 12. pražský Palác Akropolis a koncertní sérii završí 19. 12. v mladoboleslavském Škoda Muzeu.

Dan Bárta, který loni vydal album Maratonika, nevyjede do českých a moravských měst sám – doprovodí ho již tradičně jeho skupina Ilustratosphere. Jaké koncerty budou, mohou zatím fanoušci jen hádat. Neví to s nadsázkou ani sám svérázný zpěvák: "Když všecko dobře dopadne, dojde na věci, které jsme naživo dosud nehráli. A když to dopadne hůř, lidi rozhodně uslyší věci, které jsme hráli už dřív, ale takhle dobře ještě ne," směje se Bárta. "Přijďte a uvidíte sami, jak se to povede," dodává.


V rámci prosincových vystoupení dojde i na jeden klubový návrat. V legendárním pražském Paláci Akropolis si totiž Bárta s kapelou zahraje po delší době. "Myslím, že naposledy jsme tam křtili desku v roce 2008, takže tam budeme hrát asi po šesti letech. Navíc v rok staré aktuální sestavě kvintetu, který Akráč ještě nezažil. Docela se na to těším, mně se tam hrávalo vždycky dobře," říká zpěvák.

A co chystá pro fanoušky Dan Bárta do nového roku? "Bude určitě nová deska J.A.R., ta je už skoro hotová. Pak bude nové trio i Ilustratosphera. Ale jestli to bude rok 2015 nebo 2016, vlastně ještě nevím. U posledních dvou zmiňovaných je teprve zoráno, uvidíme, jak to půjde. Většinou totiž platí, že na podzim a na jaře koncertujeme, v zimě a v létě se poflakujeme," uzavírá držitel deseti hudebních cen Anděl v kategorii mužský zpěv. {vypnoutlink:Vladimir 518,Vojta Dyk,Xavier Baumaxa}

TZ, foto: Jakub Klimo

zavřít