Půl století se Scorpions: kapela plánuje koncert v Česku i nové album

Vydáno 08.12.2014 | autor: redakce

Po pěti letech se do České republiky vrátí Scorpions. Kapela, jež v příštím roce oslaví už 50 let existence, doveze 8. května do Pardubic své nejslavnější hity i nové album.

Půl století se Scorpions: kapela plánuje koncert v Česku i nové album Půl století se Scorpions: kapela plánuje koncert v Česku i nové album


Scorpions 02 LRScorpions v příštím roce oslaví 50 let na scéně


Přestože se ještě před pár lety spekulovalo o jejich konci, do důchodu se Scorpions nechystají. Naopak; koncem října zveřejnila kapela informaci o novém albu, které by mělo vyjít příští rok na jaře. Obsahovat bude jak starší, dříve nevydané skladby, tak i zbrusu nový materiál. Půjde o nástupce tři roky staré nahrávky Comeblack.

Scorpions v příštím roce dovrší 50 let existence. Kapela vznikla v roce 1965 zprvu jako žákovský soubor, který založil Rudolf Schenker. Ten je společně se zpěvákem Klausem Meinem dodnes vůdčí osobností sestavy.


Za svoji kariéru si Scorpions vyzkoušeli rozmanité metody tvorby - od spolupráce s Berlínskou filharmonií, přes elektronické experimenty na albu Eye II Eye, až po čistě akustickou desku Acoustica. Svých nahrávek prodali více jak 100 milionů a lze je považovat za nejúspěšnější německou kapelu. Mezi jejich největší hity patří hymnické Wind of Change, Rock Like a Huricane nebo Still Loving You.

Vstupenky budou k dispozici od 12. prosince v cenovém rozpětí 990 - 1390 Kč.

TZ, ape

zavřít