TOP 7 videoklipů týdne (13.)

Vydáno 16.12.2014 | autor: redakce

Vladimir 518 okupuje noční metro, Sam Smith vyrazil s kumpány na tah po New Yorku, Tereza Černochová naladila na filmovou notu, Marina and the Diamonds na ovocnou a Michal Hrůza zase na předvánoční. Novými videoklipy se dále chlubí Jessie J a IAN.

TOP 7 videoklipů týdne (13.) TOP 7 videoklipů týdne (13.)


Vladimir 518 Planeta Praha  vidVladimir 518 v remaku klipu Planeta Praha

 

VLADIMIR 518 OKUPUJE PRAŽSKÉ METRO

Vladimir 518 si střihl remake úspěšné skladby Planeta Praha včetně nového videoklipu. Rapper ve stanici metra Můstek do maxima burcuje atmosféru pražské dominanty - metro je podle něj společným průsečíkem osudů všech obyvatelů tohoto pestrého a osobitého města. Produkce se ujal syn Davida Kollera Adam, který jde v šlépějích otce a Vladimira 518 doprovází naživo na bicí.


Planeta Praha
se vyjímá na albu Idiot z loňského roku. Rapper se však nevěnuje pouze hudbě. Je otcem knih Kmeny a Kmeny 0, které pojednávají o městských subkulturách. Tento projekt by se měl objevit i v obrazovém televizním zpracování.

 

JESSIE J PRACUJE NA MISTROVSKÉM DÍLU

Motivační píseň Masterpiece se od minulého týdne může pyšnit videoklipem, který začíná trochu netypicky - hlavní aktérka je po ránu vcelku nepříjemná. Jak je vidět, i hvězdy jsou jenom lidé. Skladba však měla již jeden videoklip - lyrics video z tanečního prostředí.

Jessie J vydala v říjnu svoji třetí studiovou desku Sweet Talker. K nahrávání si pozvala několik z čelních představitelů popové scény: svůj hlas propůjčila taková jména jako Ariana Grande, Nicki Minaj a zazněly zde i housle v podání Lindsey Stirling.

 

TEREZA ČERNOCHOVÁ VE FILMU

Režisér Vladimír Michálek si jako titulní píseň ke svému novému filmu Pohádkář vybral právě Škrábnutí v podání Terezy Černochové. Film měl premiéru 6. listopadu 2014 a nyní byl zveřejněn videoklip s některými záběry doplněnými o zpěvaččiny snové pohledy.

Tereza Černochová chystá pro své fanoušky vánoční dárek. V holešovické La Fabrice se již 16. prosince uskuteční předvánoční akustický koncert. Na příští jaro Tereza chystá novou desku a připravované skladby zazní i na koncertu v La Fabrice.

 

MICHAL HRŮZA PŘINÁŠÍ KONEČNĚ TROCHU SNĚHU

Svatý Martin se někde poflakuje, a tak se zasněžené zimy (přinejmenším ve velkých městech) jen tak nedočkáme. Zimní atmosféru tak přináší aspoň nejnovější klip Michala Hrůzy ke skladbě Sněhulák pod režijním dohledem Vojty Kotka. Sněhuláci mají také city a ten od Michala Hrůzy láskou přímo překypuje a neváhá udělat cokoliv pro srdce své vyvolené. Motiv Sněhuláka dle slov Michala Hrůzy vznikl na motivy kresby jeho dcery.


Po závažném poranění mozku, které utrpěl při šarvátce v Ostravě, visel nad jeho kariérou otazník, avšak vše dobře dopadlo. Hrůza vzkázal, že s kapelou opět zkouší a během příštího roku by je mohli fanoušci spatřit opět naživo.

 

VITAMINOVÝ MINIMALISMUS OD MARINA AND THE DIAMONDS

Proč se piplat se složitým videoklipem, shánět známé herce a vytvářet propracované vizuály, když stačí trocha ovoce? Na co hvězdy a planety? Máme přece banány, hrozny a jablka. Planeta Země je nyní obklopena meteorickým rojem z borůvek a míří k nám asteroid velký jako pomeranč!

Velšská zpěvačka řeckého původu skladbou Happy upozorňuje na své nadcházející album Froot (co s tím ovocem pořád má?). Fanoušci by se její třetí desky měli dočkat během dubna příštího roku.

 

IAN A TA JEJICH VYSNĚNÁ

Ona je ta nejlepší a to chtějí IAN říci. She is the One. Udělali to přímočaře a bez hollywoodských efektů. Na natáčení si přizvali několik herců z Národního divadla: v klipu se objeví například Alena Doláková nebo Lucie Schneiderová.

Akustické duo chce navázat na úspěšný minulý rok a doufá, že jim k tomu dopomůže právě skladba She. Hlavní filozofií kapely je jednoduchost, nechtějí si na nic hrát a ani se žánrově škatulkovat.

 

GENTLEMAN SAM SMITH NA PÁNSKÉ JÍZDĚ

Sam Smith je jedním z velkých objevů loňského roku. Mimo jiné se stal vítězem ceny Brits Critics' Choice Award, kterou v rámci Brit Awards udělují kritici nejtalentovanějším nováčkům, a zařadil se tak po bok hvězd jako Adele, Florence and the Machine, Ellie Goulding, Jessie J nebo Emeli Sandé.


Britský zpěvák a skladatel, jenž na sebe upozornil hitem La La La Naughty Boye a zahostoval si i v singlu Latch britského elektronického dua Disclosure, letos vydal debut In the Lonely Hour, z něhož je venku už pět singlů. Ten aktuální nese název Like I Can. Jednoduchému videoklipu dominují černobílé scenérie New Yorku, kam se Sam a jeho kumpáni vydali pařit. {vypnoutlink:Lucie}

 

text: David Stoklas

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít