LIVE: Tata Bojs v Brně snili o antikvariátu

Vydáno 17.12.2014 | autor: redakce

Tata Bojs z Hanspaulky zavítali během krátké doby opět do Brna, tentokrát na Flédu. Pokřtili zde vinyl Strana A, který je předzvěstí jejich nového alba. Ujít si to nechal málokdo, ať už z menších nebo větších rokenrolí...

LIVE: Tata Bojs v Brně snili o antikvariátu LIVE: Tata Bojs v Brně snili o antikvariátu


tata bojs 30


TATA BOJS

Fléda, Brno
16. 12. 2014

Tata Bojs v závěru roku nelení. Jako ochutnávku připravované desky vypustili do světa vinyl Strana A s písněmi S ní a Antikvariát a rovnou k nim natočili poutavé videoklipy. Že se máme s novou deskou opět na co těšit, dokládá přinejmenším překvapivý zvuk skladby S ní.

Své vystoupení odstartovali Filmařskou ze zatím posledního alba Ležatá osmička. Milan Cais pouze za mikrofonem pročesával tmu v publiku zeleným laserovým paprskem a za bicí se po Marku Klasnovi posadil až v následující Homo demo. V Papírovce se už tyčil vysoko nad bicími, odkud roztleskával narvanou Flédu. Ze starších skladeb Tata Bojs vzkřísili nejprve méně hraný Vozejček, chybět nesměly tradičnější kousky jako Elišce, Štastnější, Jednotka času nebo Trilobeat.


Na exkurzi do hip hopu vyrazili se skladbou Světová, v níž na desce hostuje Vladimir 518. Ten pochopitelně přítomný nebyl, takže si party rozdělili Cais s kytaristou Vláďou Bárem, který se do mikrofonu opřel chraplákem po svém a byl to takový rachot, až to místy na pódiu vazbilo. Vzápětí následovala další exkurze, tentokrát se celá Fléda měla přesunout k Vítěznému oblouku, na Champs-Élysées v česko-francouzské písni Ztraceni v překladu.

tata bojs 29

tata bojs 03

Když se Fléda stala opět brněnskou a ne francouzskou Flédou, přišel čas na slavnostní okamžik křtu zmíněného vinylu Strana A. Samotný akt spočíval v tom, že dírkou vinylu se musely protnout dva zelené laserové paprsky. Abychom po koncertě nekupovali zajíce v pytli, jak říkal Mardoša, pustili se Tata Bojs do premiéry obou skladeb. Elektronická S ní splnila očekávání nového tanečního hitu, zatímco premiéra Antikvariátu dopadla hůře. Skladba není ještě usazená a její refrény tak dělaly Milanu Caisovi jisté intonační potíže.

Koncert pokračoval tematicky stranou A, jak se zpívá v Geometrické z alba Futuretro, z níž jako správní pěšáci rock'n'rollu vydolovali pořádnou rockovou pecku. Závěr patřil Attention Aux Hommes, Opakování a právě Pěšákům. Včetně tří přídavků tak do přítomných uší Tata Bojs naládovali celkem dvacetipoložkový setlist a pořádnou dávku energie.

Kluci z Hanspaulky nestárnou, přesně naopak - mládnou s každou novou deskou, což na Flédě potvrdili, stejně jako fakt, že další řadová deska bude stát opět za to.


text: Nikola Illeová, foto: Leoš Horký

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít