ROCKBLOG: TOP 7 věcí, kterých nás rok 2014 mohl ušetřit

Vydáno 30.12.2014 | autor: redakce

Nejlepší desky, povedené videoklipy, nadějní nováčci; to vše se koncem roku řeší, hodnotí, bilancuje. Zaměřili jsme se na druhou stranu spektra, tedy na - jemně řečeno - méně vyvedené události a kauzy...

ROCKBLOG: TOP 7 věcí, kterých nás rok 2014 mohl ušetřit ROCKBLOG: TOP 7 věcí, kterých nás rok 2014 mohl ušetřit


SamirSAMIR HAUSER HLEDÁ PSYCHOLOGA NA TURNÉ

Samir Hauser, který se do tohoto žebříčku dostal svým ultratrapným vystoupením v Tečce páteční noci už loni, boduje znovu. Tentokrát vyhlásil na svém facebooku a do médií poslal zprávu, že hledá psychologa, který ho během turné bude hlídat, aby nebral drogy. Zkušenost ovšem hovoří tak, že tenhle páprda z reklamky hrající si na rokenrolového boha fetu (opravdu mu to stále někteří žerou?) zpravidla místo večírku ihned po koncertě zamíří do hotelu spát. Popřípadě do sauny, pokud jí ubytovací zařízení disponuje.

 

 

 

 

 

U2 - Songs Of Innocence2 photo credit PAOLO PELLEGRIN SQU2 MAJÍ RÁDI APPLE. NO A CO!

Negativní ohlas na nedávnou kooperaci U2 s Apple je trochu zarážející. Vztah Bona k produktům Apple je jasný už hromadu let, on sám okomentoval před lety iPod jako: "nejlepší věc v popu od vzniku elektrické kytary", song Vertigo se objevil právě v reklamě na iPod, Bono byl blízký přítel Steva Jobse a Apple jim samotným v minulosti hodně pomohl k tomu být slyšet a vidět. Vydání alba zdarma přes iTunes je jenom dalším logickým krokem obou stran, těžko by Apple našel vhodnějšího interpreta. A koho to rozhořčilo, mohl album prostě vymazat z iTunes, stejně jako třeba vyhodit nabídkový katalog v oblíbeném časáku.

 

 

 

AquaBabes - Nerikej mi baby-singl cover final-lowresCO PIJÍ AQUABABES?

Na reklamách neni samo o sobě nic špatnýho. Jsou tu od nepaměti a jejich existence je zcela legitimní. Obchodník X propaguje zboží Y, aby si ho zákazník Z pořídil. Ovšem reklama, která se snaží dělat, že reklama není, je jeden velký podfuk. Aquababes, uměle vykonstruovaná holčičí kapela s jedním hitem, která se následně rozpadla, aby byl vyhlášen konkurz na příští rok s heslem "staň se novou Aquababe" - to celé se tvůrci kampaně snaží maskovat za to, že se jedná o hledání nových talentů, kterým strašně pomáhají. Houby. Vždyť jde o prachsprostou reklamu na nejmenovanou minerální vodu. Opravdu se nestydíte vydávat se za spasitele českých talentů a scény?!

 

 

 

 

nicki-minaj-anaconda SQZADKY. VŠUDE ZADKY

Každý rok má svoji úchylnou hudebně-taneční zábavu. Někdy je to zběsilé mávání rukou a poskakování na Gangnam Style, někdy je to podobně stupidní Harlem Shake. Letos ovšem došel pohyb do svého maxima - twerkingu. Nevkusné natřásání pozadím v podezřele krátkých kraťáskách, jehož jediný účel je pravděpodobně vypadat co nejvíc jako prostitutka. Bohužel se twerkování stalo takovým hitem, že se začalo objevovat i ve videoklipech velkých hvězd - za všechny jmenujme klip Nicki Minaj k písni Anaconda, dost možná nejnechutnější klip roku. Co nás čeká přístí rok? Točení penisem vytaženým z poklopce do rytmu?

 

 

 

 

ortel logoÚSPĚCH KAPELY ORTEL VE SLAVÍCÍCH

Kapela Ortel si vlastně nezaslouží, aby se o ní vůbec psalo. Ale na tomto místě je to v pořádku, protože umístění dost nepokrytě neonacistického tělesa v největší divácké hudební anketě na čtvrtém místě hned za Kryštof je obrovsky alarmující. To je opravdu zpěvák kapely Ortel budoucí Richard Krajčo a bude pořádat své Ortelkempy? Podobné tábory, to už tu v historii bylo. Bacha na to...

 

 

 

 

 

 

Calvin harris 2014EDM NA CESTĚ DO ZÁHUBY

Elektronická taneční muzika jde do kopru. Model prosté melodie, chytlavých refrénů a masivních dropů se kopíruje jak na běžícím páse a celá EDM scéna je tak předvídatelná a nepřekvapující, až je z toho jednomu smutno. Stačí si pustit MTV Dance na půl hodiny a pochopíte. EDM zamířila z klubů do rádií, má hromadu vlastních festivalů a žije si svým vesele nudným životem. Je jedno, jestli jde o Calvina Harrise, Ellie Goulding, Aviciiho nebo Bastille - všichni jedou podle šablony. Lidi to, doufejme, přestane už brzo bavit.

 

 

 

 

 

 

zemanNEOHRABANÉ VTIPY PO ZEMANOVĚ VÝROKU NA ADRESU PUSSY RIOT

O tom, že Zeman je rusofilní idiot, není nejmenších pochyb. Nicméně co bylo ještě horší než jeho výroky (který by samy vydaly na jednu medailovou pozici v tomhle žebříčku), byla vlna, která se prohnala českým internetem po kauze Pussy Riot. Byly všechny ty neohrabané vtipy ala "hlavně musím použít slovo passy, budu strašně vtipnej a intelektuální" nutné? Byly nutné všehny ty remixy, které zaplavily Youtube? Za každou takovou další hloupou snahu o vtip zcela nepochybně umřelo krásné mlaďoučké koťátko.

 

 

 


text: Martyn Starý, Kateřina Nováková

 


nicki-minaj-anaconda TOP

 

zavřít