Nine Inch Nails dorazí do Čech!

Vydáno 26.04.2007 | autor: redakce

Nine Inch Nails zavítají po dlouhých třinácti letech opět do České republiky, aby představili naživo svoji studiovou novinku Year Zero! NIИ vystoupí 13. srpna na zimním stadionu v pražském Edenu.

Nine Inch Nails dorazí do Čech! Nine Inch Nails dorazí do Čech!

"Kapela" vznikla v roce 1988 v Clevelandu - je těžké je nazývat kapelou, protože jediným oficiálním členem je zpěvák, skladatel a multiinstrumentalista Trent Reznor, který je zároveň zodpovědný za hudební směr NIN. Reznor na rozdíl od jiných industriálních umělců píše melodické, klasicky strukturované skladby, jejichž hlavním stavebním kamenem jsou texty. Zároveň předkládá hudební veřejnosti žánry jako electro a industrial v podobě, která je přijatelná pro každého.



V době, kdy Ministry koketovali s heavymetalem a Nirvana byla na vrcholu, NIN si vybudovali početnou fanouškovskou základnu, která si oblibu našla v alternativním rocku. Netrvalo dlouho a Trent se stal opravdovou osobností a sex symbolem 90. let. Píše se ale rok 2007 a Nine Inch Nails právě vydali nové album s názvem Year Zero, které obsahuje 16 skladeb a podílel se na něm opět Alan Moulder. Jako první singl zvolili skladbu Survivalism a následně vyrazili na rozsáhlé koncertní turné, které v srpnu tohoto roku navštíví i Českou republiku.

Nine Inch Nails - 13. srpna, Eden, Praha.

www.nin.com
zavřít