Co vychází v lednu: přehled novinek

Vydáno 25.01.2015 | autor: redakce

Po hojné sklizni v minulém týdnu pokračuje i ten poslední lednový silnými deskami. Těšit se můžete na nové řadovky Fall Out Boy a Papa Roach, nebo očekávanou sólovku top producenta Marka Ronsona.

Co vychází v lednu: přehled novinek Co vychází v lednu: přehled novinek


Fall Out Boy  American Beauty-American PsychoFall Out Boy - American Beauty/American Psycho

Fall Out Boy jsou od krátké tvůrčí pauzy před pěti lety při chuti. Po necelých dvou letech od předchozího počinu Save Rock and Roll přispěchali s jedenáctkou nových skladeb. Aktuální nahrávka nese název American Beauty/American Psycho. Album s pořadovým číslem šest už v září předznamenal singl Centuries. Zda-li čtveřice představí nové album i u nás, je ve hvězdách: v tour plánu jsou zatím pouze Austrálie, Nový Zéland, Japonsko, domácí Spojené státy a Velká Británie.

 

Papa Roach F.E.A.R. covPapa Roach - F.E.A.R.

Devátý zářez na pažbě si připisují Papa Roach. Album dostalo všeříkající název F.E.A.R. a vychází tři roky od předchozího titulu The Connection. Jacoby Shaddix, Jerry Horton, Tobin Esperance a Tony Palermo na desku zařadili celkem deset skladeb, pilotním singlem je kousek Warriors. Nelze nezmínit, že Papa Rocah jsou velmi oblíbení i v Česku a často tu koncertují. Naposledy se tak stalo loni v srpnu v pražském Lucerna Music Baru, o rok dříve hráli na festivalu Rock for People.

 

 

mark-ronson-uptown-specialMark Ronson - Uptown Special

Mark Rondon způsobil poprask už pilotním singlem Uptown Funk s hostujícím Bruno Marsem. Song bořil hitparády na obou stranách oceánu a stal se vůbec nejstreamovanější skladbou v historii. Na úspěch této písně bude chtít Ronson navázat i albem Uptown Special. Slavný producent, jenž je podepsán pod úspěšnými alby umělců jako Adele, Beyoncé, Amy Winehouse, Robbie Williams nebo zmíněný Bruno Mars, brzy pošle do světa další singl s názvem Daffodils.

 

 

Diana Krall  WallflowerDiana Krall - Wallflower

Kanadská zpěvačka si zkraje letošního roku nadělila opožděný dárek ke svým loňským padesátým narozeninám. Jazzová pianistka a zpěvačka pouští do světa své dvanácté album obsahující tucet písní. Jednou z nich je Alone Again (Naturally), v níž hostuje Michael Bublé. Majitelka pěti Grammy Awards před dvěma a půl lety vystoupila v pražském Kongresovém centru.

 

 

 

U.D.O.  DecadentU.D.O. - Decadent

Německé metalové partě U.D.O. chybějí poslední dva roky k dovršení 30 let na scéně. Úctyhodnou produktivitu dokazují svým už patnáctým albem. To dostalo název Dekadent a obsahuje dvanáctku skladeb. Jediným členem, který pamatuje úplné začátky kapely, zůstává principál Udo Dirkschneider.

 

 

  • Natalie Prass - Natalie Prass
  • Periphery - Juggernaut: Alpha/Special
  • Tennis - Ritual In Repeat
  • Gaz Coombes - Matador
  • Fifth Harmony - Reflection
  • Kenny G - Brazilian Nights
  • Devil's Train - Ii
  • Venom - From The Very Depths

 



Marilyn Manson  The Pale EmperorMarilyn Manson - The Pale Emperor

Začátkem ledna oslavil bubák Marilyn Manson šestačtyřicáté narozeniny, jen o dva týdny později pouští do světa své deváté album The Pale Emperor. Nahrávka vychází dva a půl roku od vydání předchozího počinu Born Vilian a obsahuje deset skladeb. Veřejnosti dosud představil tři z nich: Third Day of a Seven Day Binge, Deep Six a Cupid Carries a Gun. Kontroverzní umělec loni koncertoval v České republice a mimo jiné se objevil ve filmu Fízlové, hajzlové.

 

 

Enter Shikari  The MindsweepEnter Shikari - The Mindsweep

V Česku velmi oblíbení Enter Shikari posílají do světa nový materiál. V pořadí čtvrtá nahrávka, nástupce tři roky starého počinu A Flash Flood of Colour bude obsahovat dvanáctku skladeb, venku jsou zatím dva singly: The Last Garrison a Anaesthetist. Několik skladeb ze své čerstvě vydané desky už Enter Shikari představili naživo během nedávného koncertu v pražském Lucerna Music Baru. Kdo akci prošvihl, má možnost potkat kapelu začátkem července na festivalu Mighty Sounds.

 

 

Lady Gaga and Tony Bennett  Cheek To Cheek SQLady Gaga & Tony Bennett - Cheek To Cheek (Live !)

Lady Gaga a Tony Bennett v loňském roce natočili společnou desku Cheek To Theek. Osmaosmdesátiletý Bennett a o šedesát let mladší zpěvačka nahráli album jazzových standardů autorů jako George Gershwin, Cole Porter, Jerome Kern nebo Irving Berlin. Ještě dříve, než album vyšlo, představili oba umělci materiál naživo v New Yorku. Devatenáct skladeb, které na jejich prvním plnohodnotném koncertě zaznělo, právě vychází na CD a DVD.

 

 

 

Support Lesbiens  G2 Acoustic StageSupport Lesbiens - G2 Acoustic Stage

V rámci projektu G2 Acoustic Stage, kterého se zúčastnili mimo jiné Xindl X, Wohnout nebo Divokej Bill, dorazili v loňském roce do vinohradského Retro Music Hall také Support Lesbiens. Na disku je zaznamenáno celkem sedmnáct skladeb, které toho večera zazněly, a to jak ze starší tvorby kapely, čerstvé kousky, které vznikly v nové sestavě a mimo jiné i cover Easy od Lionela Richieho (resp. Faith No More). Hosty kapely byly zpěvačka Katarína Landlová, herečka Iva Pazderková a perkusista Tokhi.

 

 

LA4  DJ Wich  PanoramaLA4 & DJ Wich - Panorama

Rapper La4 je s DJ Wichem propojený už od dob alba Indy & Wich My3. Jeden z nejúspěšnějších domácí DJs mu produkoval i jeho sólový debut Panoptikon, za nějž La4 získal žánrového Anděla v kategorii Album roku Hip Hop & R'n'B. Aktuální Panorama vychází pět let od předchozí desky Gyzmo a mezi hosty najdeme většinu členů domácí rapové smetánky jako jsou Vladimir 518, James Cole, Hugo Toxxx, Refew, Separ nebo zpěváka Martina Svátka. Nahrávka původně vyšla u jiného labelu už koncem prosince. {vypnoutlink:Death,Seven}

 

  • Napalm Death - Apex Predator - Easy Meat
  • Venom - From The Very Depths
  • Lupe Fiasco - Tetsuo & Youth
  • The Waterboys - Modern Blues
  • Gaz Coombes - Matador
  • Above & Beyond - We Are All We Need
  • The Crown - Death Is Not Dead


Archive  RestrictionArchive - Restriction

Archive zažívají velmi produktivní období. Necelý rok od vydání řadovky Axiom se připomínají další, v pořadí už desátou studiovkou Restriction. V rozhovoru o nové desce spoluzakladatel Archive Darius Keeler prohlásil: "Naším cílem bylo natočit album s dvanácti jednotlivými a samostatnými skladbami, které všechny přicházejí z jednoho místa, ale jsou zároveň hudebně rozmanité a jedinečné." Jak zní nový materiál na pódiu, se dozvíme 17. března v Brně a o den později v Praze.

 

 

Marduk  FrontschweinMarduk - Frontschwein

Black-metaloví veteráni Marduk letos oslaví čtvrtstoletí na scéně. Přestože se od té doby radikálně proměnila sestava (z té původní setrval pouze kytarista Morgan "Evil" Steinmeyer Håkansson), vyprodukovali za tu dobu úctyhodných třináct studiových desek. Ta poslední nese název Frontschwein a obsahuje jedenáctku skladeb. Podle kapely bude album tématicky kompletně věnované válce, podobně jako jejich zásadní deska Panzer Division Marduk.

 

 

Beardfish 4626-ComfortzoneBeardfish - +4626-Comfortzone

Další švédskou kapelou, která se vedle Marduk chlubí novou nahrávkou, je progresivně rocková sestava Beardfish. Ta vznikla v roce 2001 a od roku 2003 hraje v nezměněné sestavě: Rikard Sjöblom (vokál, klávesy), David Zackrinsson (kytara), Robert Hansen (basa) a Magnus Östgren (bicí). Aktuální deska +4626-Comfortzone navazuje na tři roky starý počin The Void a je už jejich osmou nahrávkou.

 

 

 

Rumer  Into ColourRumer - Into Colour

Britská zpěvačka s pakistánskými kořeny Rumer není na hudební scéně žádným nováčkem. Do světa vypustila teprve třetí desku, avšak za sebou má účinkování na mnoha zvučných světových festivalech a mimo jiné i několik nominací na Brit Awards. Její aktuální nahrávka nese název Into Colour a obsahuje jedenáct skladeb. Jako singl zvolila zpěvačka píseň Dangerous.

 

 

  • Sylosis - Dormant Heart
  • Meghan Trainor - Title

 

TZ, ape

 


 

Fall Out Boy  American Beauty-American Psycho  TOP

 

zavřít