Zahrajte si před Chinaski. Kapela shání čtrnáct předkapel na turné

Vydáno 21.01.2015 | autor: redakce

V polovině března vyrazí Chinaski na turné, jež bude zahrnovat patnáct koncertů ve čtrnácti městech. V každém městě dají přednost jedné neznámé kapele, která si na pódiu zahraje před nimi.

Zahrajte si před Chinaski. Kapela shání čtrnáct předkapel na turné Zahrajte si před Chinaski. Kapela shání čtrnáct předkapel na turné


Chinaski promo2014 Tomas Beran 3Chinaski loni natočili desku Rockfield


"Když jsme připravovali detaily turné, napadlo nás, že si tentokrát nevezmeme jen jednu předkapelu. Rádi bychom udělali soutěž mezi regionálními skupinami a umělci o zahrání si před námi jako host na našem turné. Hlásit se mohou celé kapely nebo klidně i kluk s kytarou nebo holka s harmonikou či dvanáctiletí kluci, co mlátěj do kytary," popisuje kytarista a kapelník Chinaski František Táborský.

Šňůra koncertů začíná v březnu ve Velkém Meziříčí a končí 5. června v Lokti. Chinaski jí podporují vydání nahrávky Rockfield, která se záhy stala platinovou a nejprodávanější nahrávkou v České republice. Úspěšný byl i albový singl Víno, jenž je dlouhodobě nejhranější písní českých rádií, během ledna ji v éteru vystřídá nový singl Každý ráno.


Hudebníkům, kteří si chtějí ve svém regionu s Chinaski zahrát, bude stačit poslat YouTube odkaz na video z koncertu nebo zkušebny s vlastním repertoárem na adresu: predkapela.chinaski@gmail.com. Záběry mohou být i amatérské. V mailu by měl být i název skupiny a stručné informace. Na základě toho pak Chinaski vyberou podle regionu jednotlivé účinkující.

"Chtěli bychom, aby si mladí umělci večer užili a vyzkoušeli si roli rockové hvězdy. Samozřejmě, že je vezmeme i na autogramiádu," doplňuje Táborský.


PLÁN TURNÉ

14.03. Velké Meziříčí - Jupiter club
20.03. Olomouc - Sportovní klub Univerzity Palackého
21.03. Havlíčkův Brod - Kulturní dům Ostrov
24.03. České Budějovice - Dům kultury Metropol
26.03. Liberec - Dům kultury
02.04. Jičín - Masarykovo divadlo (VYPRODÁNO)
03.04. Jičín - Masarykovo divadlo
08.04. Litoměřice - Dům kultury
10.04. Most - Sportovní hala
11.04. Jindřichův Hradec - Dům kultury
14.04. Náchod - Městské divadlo Dr Josefa Čížka
17.04. Dolní Benešov - Kulturní dům
29.04. Česká Lípa - Dům kultury
28.05. Plzeň - amfiteátr Plaza
05.06. Loket - pod hradem

TZ, ape

 

zavřít