TOP 5 videoklipů týdne (19.)

Vydáno 27.01.2015 | autor: redakce

Pozdrav z Měsíce od Smashing Pumpkins, světelné čarování Imagine Dragons, Interpol jako obyčejní kluci z ulice, Charli XCX v křížku se zákonem a domácí nováček Mirai v apelu proti ovládání; to jsou nejzajímavější klipy minulého týdne.

TOP 5 videoklipů týdne (19.) TOP 5 videoklipů týdne (19.)


Smashing Pumpkins  2015 vidBilly Corgan v klipu Being Beige

 

SMASHING PUMPKINS SE PROCHÁEJÍ PO MĚSÍCI

To, že je na světě něco špatně, vidí snad všichni, a vidí to i Smashing Pumpkins. V klipu k písni Being Beige, na jehož vlně se kapela snaží opět zaplout do mainstreamu, je vidět mnoho různých symbolů, které mají být jakýmsi myšlenkovým katalyzátorem. Temný vizuál doprovází snímky měsíce, všemožných ornamentů a tvář Billyho Corgana.


Již deváté je jejich prosincové album Monuments to an Elegy, pokračování projektu Teargarden by Kaleidyscope. Tento projekt je cyklus písní, který započal nahrávkou Window Wake My Mind z roku 2010. Corgan se při psaní inspiroval tarotovými kartami a singl Being Beige do tohoto konceptu zapadá také.

 

IMAGINE DRAGONS SI HRAJÍ SE SVĚTLY

Americká kapela Imagine Dragons udělala kšeft u prodejce reflektorů a všemožné světelné instalace použila v aktuálním klipu k písni Gold. Nejde ale o žádné agresivní stroboskopy. Světla pozvolna mění barvy a tvary z takřka celého spektra a brilantně podkreslují dynamiku skladby, která svou atmosférou připomíná šamanský rituál z prostředí africké savany.

Imagine Dragons plánují navázat na úspěch svého debutového alba Night Visions a již v polovině příštího měsíce by se měla objevit druhá deska s názvem Smoke + Mirrors. Na ní kapela pracovala během loňského našlapaného turné.

 

MÁM ZNÁMÉ A ŘÍKAJÍ SI INTERPOL

Svou civilní stranu ukazují Interpol v novém klipu ke skladbě Everything Is Wrong. Při cestě na koncert hrají skořápky, pomáhají seniorům a zaplouvají do proudu tepajícího velkoměsta. Nakonec pak odhodí tu regulérní, obyčejnou tvář a se vší parádou řežou do svých nástrojů.


Interpol stále čerpají ze svého loňského alba El Pintor, které nahráli po odchodu baskytaristy Carlose Dengera. Frontman Paul Banks se proto rozhodl nahrát basové linky sám. Dengerovým figurám se to sice nevyrovnalo, ale účel tím splnil. A to je hlavní.

 

CHARLI XCX UTRŽENÁ ZE ŘETĚZU

Vycházející dark-popová hvězda přichází s nahrávkou ze společného řádění, ke kterému přizvala Ritu Oru. Po drsné texaské krajině se tyto dvě rozdováděné mladice prohánějí svým kabrioletem a nechávají za sebou jen spoušť. Dokonce upadnou v nemilost policejním strážníkům, kterých se ale elegantně zbaví svými nejmocnějšími zbraněmi - tancem a tělesnými křivkami.

Charlotte Emma Aitchison, jak zní její skutečné jméno, na své aktuální desce Sucker ukazuje svou živelnou nespoutanost. Charli XCX o sobě dala poprvé vědět, když spolupracovala se švédským duem Icona Pop na skladbě I Love It.

 

MIRAI NECHTĚJÍ BÝT JAKO ROBOTI

Každý by si měl vytyčit nějaký cíl a jít si za ním nehledě na soud okolí. Toto jest hlavním poselství skladby Dítě Robotí od nadějné domácí kapely Mirai. V myšlenkově přímočarém vizuálu je jako symbol svázanosti zobrazen člověk jako loutka a je nucen hýbat se tak, jak někdo jiný tahá za provázky. Režie videoklipu se ujal Adam Ligocki.

Kapela se v loňském roce utvořila kolem zpěváka Mirai Navrátila, který má své kořeny v dalekém Japonsku. Zajímavostí je, že by Mirai rádi do Japonska zavítali během koncertní šňůry. Rozhodně to není nereálné, jelikož plánují i songy v japonštině. {vypnoutlink:Banks}

 

text: David Stoklas

 


 

Smashing Pumpkins  2015 TOP

 

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít