Bauchklang: Rakouský objev v ČR

Vydáno 28.04.2007 | autor: redakce

Skupina Bauchklang působí jako hudební zjevení a svou strhující show předvede koncem května v Praze. Držitelé dvou "rakouských Grammy" českým fanouškům zahrají materiál z nové desky.

Bauchklang: Rakouský objev v ČR Bauchklang: Rakouský objev v ČR

Šestice muzikantů žádné klasické hudební nástroje nepoužívá. Vystačí si s hlasy, kterými plnohodnotně zastoupí syntetizátory, bicí, kytary, basy, perkuse a další nástroje. Skupina sama sebe označuje jako vocal groove project. Zformovala se v roce 1996 při zkoušení muzikálu Jesus Christ Superstar kolem pozdějšího frontmana projektu Andreasa Fraenzela. V jejich hudbě se mísí mnoho zdánlivě neslučitelných hudebních prvků, například hip hop, raggae, trance, drum´n´bass, folk, ethno, ale i ambient. V Praze zahrají skladby z nové desky, která bude vydána na podzim.



Bauchklang získali dvě ceny Amadeus v kategoriích Skupina roku a Alternativní počin roku. Amadeus je rakouská obdoba amerických hudebních cen Grammy. Českou premiéru si skupina odbyla před dvěma lety před vyprodaným Palácem Akropolis. V sobotu 26. května se do Prahy vrátí, tentokrát je čeká koncert v Abatonu na nové klubové noci s názvem Conference.

Rozhovor s Bauchklang najdete v REPORTU 5/07.

Bauchklang
- 26. května, Abaton, Praha.

zavřít