Žebřík 2014: favority jsou Aneta Langerová a Tomáš Klus, šance mají i Lenka Dusilová, Michal Hrůza, Slza, Xindl X či Vypsaná fiXa

Vydáno 01.02.2015 | autor: redakce

Z lednového hlasování fanoušků v anketě Žebřík 2014 Bacardi Music Awards vyplynulo, že po třech nominacích získali Aneta Langerová a Tomáš Klus. V obou případech za svá loňská alba, za úspěšné skladby a byli nominováni i v kategorii zpěváků.

Žebřík 2014: favority jsou Aneta Langerová a Tomáš Klus, šance mají i Lenka Dusilová, Michal Hrůza, Slza, Xindl X či Vypsaná fiXa Žebřík 2014: favority jsou Aneta Langerová a Tomáš Klus, šance mají i Lenka Dusilová, Michal Hrůza, Slza, Xindl X či Vypsaná fiXa


Žebřík 2013 Bára Poláková Tomáš HanákModerátorské taktovky se 13. března v plzeňském DEPO2015 opět ujmou Tomáš Hanák s Bárou Polákovou


Dvě želízka v ohni mají Lenka Dusilová, Michal Hrůza, Slza, Xindl X a Vypsaná fiXa. Podobně jsou na tom Kryštof, kteří se prosadili mezi skupinami a současně jako organizátoři Kryštof kempu. Úspěšný byl rovněž David Koller - sólově i s Lucií.

Bodovali také Chinaski, Mandrage, Lake Malawi, Imodium, PSH, Ondřej Brzobohatý, Vojtěch Dyk, Marpo, Ben Cristovao, Celeste Buckingham, Ewa Farna a Jana Kirschner. Objevem mohou být Jelen, Kyanid, Mother's Angels, Slza nebo Voxel. O titul Akce roku se utkají Colours Of Ostrava, Hrady.cz, Kryštof kemp, Rock for People a Trnkobraní.


"Podobně jako loni je kandidátů na konečný úspěch celá řada, a to je dobře - nejen pro napínavost ankety, ale hlavně to svědčí o celkem slušné rozmanitosti naší scény, kde nedominuje jen pár jmen, jako tomu bylo dřív," komentuje první kolo ankety ředitel cen Žebřík Jarda Hudec.

Žebřík 2013 Tomáš Klus by Tibi1Obhají Tomáš Klus svůj triumf z loňského ročníku?


O výsledcích se bude rozhodovat během celého února na webu www.anketazebrik.cz. Hlasuje se v zahraniční části ankety. Všechny hlasy budou slosovány o ceny partnerů Žebříku.

Slavnostní vyhlášení cen Žebřík 2014 Bacardi music awards proběhne 13. března 2015 od 19 hodin v kulturním centru DEPO2015 v Plzni za účasti všech nominovaných, z nichž tři nejlepší v každé kategorii obdrží originální sošky z dílny renomovaného sochaře Václava Česáka.

Moderátory večera budou opět Tomáš Hanák a Bára Poláková. Koncertně se představí Richard Müller, Aneta Langerová, Ondřej Brzobohatý, Inekafe a Vypsaná fiXa.

Žebřík ZbirkaLoni se stal Osobností Žebříku Miro Žbirka. Kdo získá speciální ocenění letos?


Chybět nebude ani DJ stage, kde vystoupí Friky, Maceo a další. Od půlnoci odstartuje after party s hvězdami Žebříku, která potrvá až do rána. Vstupenky (390 Kč, VIP 990 Kč) jsou k mání ve všech předprodejních sítích.


Organizátory již 23. ročníku ankety Žebřík jsou magazín iREPORT a společnost Plzeň 2015. Generální partnerem je značka Bacardi.

Záštitu nad akcí převzali ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová, ministr vnitra Milan Chovanec, primátor Plzně Martin Zrzavecký a náměstek primátora Plzně Martin Baxa.

Kompletní nominace a další informace jsou zveřejněny na www.anketazebrik.cz.

TZ, foto Petr Tibi, Jaromír Šimeček

 

zavřít