Co vychází v únoru: přehled novinek

Vydáno 22.02.2015 | autor: redakce

V závěru února se výběrovkou připomínají skotští Texas, živákem Uriah Heep a jubilejní desátou deskou rocker Kid Rock. Za pozornost stojí i nahrávky The Agonist a Modest Mouse.

Co vychází v únoru: přehled novinek Co vychází v únoru: přehled novinek


Texas 25Texas - Texas 25

Skotští Texas soustředění kolem zpěvačky a kytaristky Sharleen Spiteri zavzpomínají na společné čtvrtstoletí existence. Nahrávka Texas 25 bude obsahovat znovu nahrané největší hity a čtyři novinky. Jednou z nich je singl Start a Family, k němuž kapela natočila i videoklip. Kapela dosud natočila osm studiových nahrávek, jichž prodala přes 30 milionů kopií. Zatím poslední studiovka Texas nazvaná The Conversation vyšla před dvěma lety.

 

 

 

The Agonist - Eye of ProvidenceThe Agonist - Eye Of Providence

Kanadští The Agonist loni oslavili desáté výročí společného fungování a na letošek připravili albovou novinku Eye Of Providence. V pořadí čtvrtá studiová deska vychází tři roky od předchozího počinu Prisoners a jde o první nahrávku, na níž se za mikrofonem objeví Vicky Psarakis. Původní zpěvačka Alissa White-Gluz kapelu opustila v loňském roce a stala se zpěvačkou Arch Enemy. Aktuálním singlem je skladba My Witness, Your Victim.

 

 

 

Kid Rock  First KissKid Rock - First Kiss

Robert James Ritchie známý pod uměleckým jménem Kid Rock se koncem února vytáhl s jubilejním desátým studiovým albem. Pojmenoval jej First Kiss a natočil na něj 10 skladeb. Nahrávka navazuje na předchozí počin Rebel Soul. Známý bouřlivák, jenž během své kariéry prodal přes 25 milionů nahrávek, už do éteru koncem ledna vyslal stejnojmenný singl First Kiss.

 

 

 

Modest Mouse  Strangers to OurselvesModest Mouse - Strangers to Ourselves

Nové album po dlouhých osmi letech vydávají i američtí rockeři Modest Mouse. Indie-rocková kapela z Washingtonu vydala svoji poslední desku We Were Dead Before the Ship Even Sank v roce 2007, což je jejich nejdelší časová prodleva mezi dvěma vydanými alby. První dvě uvolněné skladby nesou název Lampshades on Fire a Coyotes.

 

 

 

Uriah Heep  Live At KokoUriah Heep - Live At Koko

Začátkem loňského března zaznamenali Uriah Heep svůj koncert v Londýně. Živák s názvem Live At Koko je právě k dispozici jak na Blu-ray, dvojité CD + DVD a také na trojvinylu. Zatím poslední studiové album Outsider s pořadovým číslem 24 vyšlo před rokem.

 

 

 

  • Rob Zombie - Spookshow International
  • Lonely Robot - Please Come Home
  • Jacky Terrasson - Take This
  • Steve Earle & The Dukes - Terraplane
  • Beady Belle - Songs From A Decade

 


 

Imagine Dragon cov2015Imagine Dragons - Smoke + Mirrors

Dva a půl roku po vydání debutu Night Visions, kterého se prodaly více než tři milióny kusů, přichází Imagine Dragons se svojí albovou novinkou nazvanou Smoke + Mirrors. Na nové desce pracovala kapela s pauzami už od dubna 2013 do konce minulého roku. Výsledkem je třináct nových písní, o jejichž produkci se postaral Brit Alex da Kid, jenž stojí například za hitem Eminema a Rihanny Love The Way You Lie. Aktuálně album v rádiích prezentuje skladba I Bet My Life.

 

 

Scorpions-Return-To-ForeverScorpions - Return to Forever

Neuvěřitelných padesát let na hudební scéně oslaví německá rocková partička Scorpions vydáním nového studiového alba Return to Forever. Prvním singlem z alba je skladba We Built This House, na albu se pak objeví dalších 15 tracků. Dvanáct z nich najdeme na standardní verzi, zbylé čtyři budou bonusovou součástí limitované deluxe edice. Kapela představí nový materiál i živě v České republice, zastávkou jejich letošního koncertního turné budou 8. května Pardubice.

 

 

charli-xcx-suckerCharli XCX - Sucker

Zpěvačku Charlotte Emma Aitchisonzná hudební svět pod uměleckým jménem Charlie XCX. Její třetí studiové album (druhé vydané u velkého labelu) dostalo název Sucker a v Česku vychází se zhruba dvouměsíčním zpožděním oproti oficiálnímu releasu. Britská umělkyně, jež se mimo jiné podílela na úspěšných skladbách Icona Pop nebo Iggy Azaley, předvede novou nahrávku i českému publiku: už 23. února vystoupí jako support Katy Perry v pražské O2 areně.

 

 

Elle King - Love StuffElle King - Love Stuff

Elle King je americká zpěvačka z Los Angeles, která ve své tvorbě mixuje žánry country, soulu, rocku a blues. Na letošní rok si připravila debutové album Love Stuff, se kterým jí pomáhalo mnoho slavných jmen: Jeff Bhasker (Fun., Kanye West, The Rolling Stones), Eg White (Adele, Sam Smith), Jacknife Lee (R.E.M., U2, Crystal Castles), Mark Ronson (Amy Winehouse, Bruno Mars, Paul McCartney), Martin Johnson nebo Dave Bassett.

 

 

 

lade - lestLadě - Lešť

Severomoravská sestava Ladě, která získala od novinářů statut jedné z nejlepších neznámých českých skupin, natočila nové album s názvem Lešť. Následovníka nahrávky Kalná z roku 2011, která si vysloužila nominaci na žánrového Anděla, uvedl první singl Hadrem lešť. Podle zpěváka Michala Kubesy se texty kapely v nových písničkách odklánějí od surrealismu a směřují k jakémusi magickému realismu.

 

 

  • Danny Elfman - Fifty Shades Of Grey (OST)
  • 36 Crazyfists - Time And Trauma
  • Bob Marley & The Wailers - Easy Skanking In Boston '78
  • The Neal Morse Band - The Grand Experiment

 


Kid Ink Full SpeedKid Ink - Full Speed

Vysokou produktivitu si drží Američan Kid Ink - aktuální počin Full Speed je jeho čtvrtým titulem ve třech letech. Osmadvacetiletý rapper si k nahrávání pozval hned několik hvězd: slyšet můžete např. Chris Browna, Ushera nebo R. Kellyho. Album v základní verzi obsahuje dvanáct skladeb, v deluxe verzi o tři kousky víc. Aktuální ochutnávkou je skladba Be Real.

 

 

 

Ne-Yo Non-FictionNe-Yo - Non-Fiction

Shaffer Chimere Smith známý jako Ne-Yo posílá do světa své šesté studiové album. Dostalo název Non-Fiction a americký R&B zpěvák, tanečník a herec jím navazuje na tři roky starý počin R.E.D. Novinku uvedly tři singly, ten první Money Can't Buy s hostujícím rappeerem Jeezym se v rotacích objevil už loni v květnu. Zatím posledním singlem je skladba Coming with You.

 

 

 

 

Uli Jon Roth Scorpions RevisitedUli Jon Roth - Scorpions Revisited - Volume 1

Uli Jon Roth, jenž koncem loňského roku oslavil šedesáté narozeniny, vzpomněl na doby, kdy působil u Scorpions. Album Scorpions Revisited - Volume 1 je sbírkou předělávek klasických písní Scorpions, které vznikly v době, kdy se skupinou Roth hrál. S kapelou muzikant nahrál během sedmdesátých let čtyři alba. Jeho aktuální dvojalbum obsahuje 19 písní.

 

 

Blackberry Smoke Holding All The RosesBlackberry Smoke - Holding All The Roses

Američtí country rockeři Blackberry Smoke fungují od roku 2000 a za tu dobu natočili čtyři nahrávky. Ta poslední Holding All the Roses navazuje na tři roky starý počin The Whippoorwill. Kapela, jež si v minulosti zahrála po boku umělců ZZ Top nebo Lynyrd Skynyrd, na svoji aktuální desku umístila dvanáct skladeb.

 

 

 

  • New Madrid – Sunswimmer
  • Florida Georgia Line - Anything Goes
  • Peace - Happy People

 


 

 


Bob Dylan - Shadows in the night COVBob Dylan - Shadows in the Night

Nová deska Boba Dylana Shadows In The Night není jeho další standardní studiovkou, ale obsahuje deset přepracovaných skladeb Franka Sinatry. V pořadí šestatřicáté album slavného muzikanta se zařadí za tři roky starou nahrávku Tempest. Sám Bob Dylan k nové desce říká: "Bylo mi velkou ctí natočit toto album. Něco takového jsem chtěl udělat už dávno, ale nikdy jsem nesebral dost odvahy vzít třicet různých instrumentů a napasovat je do pětičlenné kapely. To byl klíč ke všem těmto nahrávkám."

 

 

OST Soundtrack  Fifty Shades of Grey Padesát odstínů šediOST - Fifty Shades of Grey (Padesát odstínů šedi)

Jeden z očekávaných filmových trháků letošního roku představuje svůj soundtrack. V šesnáctipoložkovém tracklistu najdete umělce z aktuální světové scény jako jsou The Weeknd, Ellie Goulding, Jessie Ware a stejně tak časem prověřená jména jako The Rolling Stones, Annie Lenox nebo Frank Sinatra. Na soundtracku nechybějí ani kousky od Dannyho Elfmana, dvorního skladatele režiséra Tima Burtona. Film, natočený podle stejnojmenné knihy, se do kin dostane 12. února.

 

 

Kodaline  Coming Up for AirKodaline - Coming Up for Air

Druhé studiové album irské rockové kapely Kodaline dostalo název Coming Up for Air. Album bude obsahovat 16 nových skladeb, včetně prvního singlu Honest, který se na desce objeví i jako bonus v akustické verzi. Čtyřčlenná kapela z Dublinu má za sebou úspěšný debut v roce 2013 s albem In a Perfect World, za které sklidila nadšené ovace z řad kritiků i fanoušků.

 

 

 

Petr Muk  Platinum CollectionPetr Muk - Platinum Collection

Kompilace Platinum Collection vychází jen pár dní před nedožitými padesátými narozeninami Petra Muka. Z dosud vydaných výběrů se jedná o ten nejkompletnější, zachycující téměř všechny jeho hudební podoby. Kolekce je rozdělena do tří částí: CD 1 je věnováno Oceánu, CD 2 Shalomu a CD 3 sólové dráze Petra Muka. Výběr 45 písní probíhal v průběhu loňského roku na webu, do celkové padesátky byly jako bonusy doplněny některé pro něj zásadní skladby.

 

 

Kapitán Demo  Okamžitě odejdi do svého pokoje a vrať se až budeš normálníKapitán Demo - Okamžitě odejdi do svého pokoje a vrať se, až budeš normální

Kapitán Demo má ostrý jazyk a nic mu není svaté. Svými texty se často naváží do konzumní společnosti a jejích zavedených pravidlel. Glosuje, diktuje a paroduje cokoliv, co mu přijde do cesty, a to včetně svého 300 kilového panděra. Hudebně se na albu míchají vlivy progressive hip hopu, thrash rapu, elektra a trapu. Většinu tracků složil Jiří Burian a o zvuk a master se postaral Ecson Waldes. {vypnoutlink:Air}

 

 

  • Blind Guardian - Beyond The Red Mirror
  • Born From Pain - Dance With The Devil
  • Echosmith - Talking Dreams
  • Kid Ink - Full Speed
  • M Pokora - Red

TZ, ape

 


 

Petr Muk  full TOP

zavřít