LIVE: Smrtka a červi - Vanessa si zkusila halový koncert

Vydáno 02.02.2015 | autor: redakce

Legendární pražská EBM kapela Vanessa opět potvrdila, že označení jedné z nejtvrdších kapel současnosti si právem zaslouží. Společně s duem Sodoma Gomora, které vystupovalo s živou kapelou, oslavili svých 25 let na scéně.

LIVE: Smrtka a červi - Vanessa si zkusila halový koncert LIVE: Smrtka a červi - Vanessa si zkusila halový koncert


vanessa forum 04


VANESSA

Forum Karlín
1. 2. 2015

Vanessa si l oslavě výročí vybrala hned několik hal po celé republice. Většina koncertů však byla zrušena z důvodu nízkých předprodejů a tak se fanoušci této nekonvenční pětice nakonec koncentrovali na jediném koncertu v novém prostoru Forum Karlín. Ani poněkud sterilní atmosféra tohoto prostoru neodradila příznivce ortodoxní kapely od návštěvy jediného českého koncertu těchto čtyřicátníků, kteří si jako předkapelu netradičně vybrali rapové duo.

Sodoma Gomora začala na čas a pěkně zostra. Na první pohled bylo zřejmé, že si na velké pódium zatím zvykají, ale ani to jim nebránilo prožít show na plno. Řezník a DeSade opět potvrdili, že králi českého horrorcore jsou právě oni. Živá kapela jim vysloveně sedí a ať už členové Undead Orchestra patří do kmenové kapely Hentai Corporation nebo Atari Terror, možná by měli začít přemýšlet o změně kmenového žánru. Sodomu podpořil kromě jejich dj Ill Ricka také rapper Hades, který v kabátě zarapoval svůj nejslavnější hit Home Office.

vanessa forum 03

vanessa forum 11

Skalní fanoušci Vanesse v minulých letech zazlívali, že vyměkla, protože krve a červů bylo po druhém comebacku na jejich koncertech jako šafránu. Ve Foru Karlín se dočkali alespoň symbolického návratu starých časů, kdy při skladbě Necrodisko rozhazovala červy z klobouku dívka oblečená v kostýmu smrtky.

Na svůj výroční koncert se Vanessa připravovala ve složení Samir Hauser, Moimir Papalescu, Jaroslav Stuchlý, Tvzex, Jakub Horák a John Fryer. Posledně jmenovaný produkoval desku Antidotum a do Karlína dorazil ne jako čestný host, ale jako plnohodnotný člen kapely. Od Vanessy si lze dopředu slibovat spoustu věcí: promyšlenou pódiovou scénu, Hauserovo zvracení na pódiu, nesmyslnou pódiovou existenci Horáka, skvělého a přesného Tvzexe, seriózního Moimira nebo tradiční boj se zvukem. A je to právě zvuk, který nelze hale upřít, a jenž byl vyvážený úplně všude.


Kromě skladeb z posledního alba Antidotum zaznělo i několik klasických pecek jako jsou Flashback nebo nová verze Mikronauta. Poslední skladbou večera byl druhý přídavek Bisociál s Řezníkem v roli hosta za mikrofonem.

reznik forum 07

 

Ačkoliv Vanessa letos nevyprodala koncertní sál pro 3 tisíce lidí, Hauser tentokrát nezvracel, ani nezapomněl jediný text, kapela více než předčila očekávání a potvrdila známé heslo: na Vanessu se musí chodit, protože nikdy není jasné, který koncert bude poslední.

Setlist Sodoma Gomora: Éra déra, Insane Insane, Sádismus, Českej rap je dead, Zasraný Vánoce, Ta holka v mym sklepě, Kundičky, Soudní proces, Nemám žádnej stud, Sodoma Gomora rap, Opilá soulož, Home Office, Žižkovský bary

Setlist Vanessa: Intro, Dobře organizovaná tlupa, Fuck B., Zrcadla, Nekrodisco, Smutný pán, Krev teenagerů, Holky z gymplu, Inrtermezzo, Jan Stihomam, Jedu do pekla, Bisociál, Flashback, Mikronaut, Spolkni ďábla, Ahoj chcípni, Prokopat se ven. Přídavek: Jimmy Jones, Bisociál


text: Hedvika Pajerová, foto: Pavel Mužák

 

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít