Nu-metal ožívá: na Rock for People míří Limp Bizkit

Vydáno 02.02.2015 | autor: redakce

Pouhý rok od svého vystoupení na pražském festivalu Aerodrome se v Česku ukáží Limp Bizkit. Parta kolem Freda Dursta rozšíří line-up hradecké edice Rock for People. Ten se uskuteční v termínu 4. - 6. června v tradičním Festivalparku.

Nu-metal ožívá: na Rock for People míří Limp Bizkit Nu-metal ožívá: na Rock for People míří Limp Bizkit


Limp Bizkit 2015Limp Bizkit se do Česka vrátí rok od posledního vystoupení


"Opravdu nás těší, že jednání s managementem kapely vykrystalizovalo do této podoby a my budeme mít možnost návštěvníkům festivalu a zejména pak fanouškům Limp Bizkit dopřát tento hudební zážitek," říká Michal Thomes, dramaturg festivalu. Mezi dalšími potvrzenými kapelami pro Hradec Králové jsou velikáni Faith No More, Bastille či Hollywood Undead.

Limp Bizkit patří k průkopníkům nu-metalu. Celosvětový ohlas vzbudila jejich druhá deska Significant Other, místo na výsluní si poté upevnili další nahrávkou Chocolate Starfish and the Hot Dog Flavored Water s hity jako My Generation, Hot Dog nebo Take a Look Around. Začátkem jara by kapele měla vyjít nová, několikrát odložená novinka Stampede of the Disco Elephants.


O měsíc později, přesněji od 3. do 5. července, naváže Rock for People Europe v Plzni, kde se hudební a doprovodný program usadí v bývalé vozovně dopravních podniků v Cukrovarské a v areálu Papíren v Zahradní ulici. Plzeňský festival nabídne balíček evropských interpretů z osmadvaceti zemí v čele s Guano Apes, Parov Stelar nebo The Ting Tings.

TZ, ape

zavřít