TOP 10 nominačních tipů v anketě Žebřík 2014 (I.)

Vydáno 08.02.2015 | autor: redakce

Ceny Žebřík budou slavnostně předány 13. března 2015 v plzeňském DEPO2015. Pro své favority můžete hlasovat až do 28. února. Takto vypadají adepti v kategorii Skladba a Videoklip roku.

TOP 10 nominačních tipů v anketě Žebřík 2014 (I.) TOP 10 nominačních tipů v anketě Žebřík 2014 (I.)


Michal Hruza 2015  Tomáš Třeštík fullV nominacích je i Michal Hrůza se skladbou Zakázané uvolnění 

 

 

LHŮTA ZÁRUČNÍ – SLZA

Dvojice Slza složená z Lukáše Bundila, který může být známý spoluprací například s Xindlem X, a hvězdy české YouTube scény Petra Lexy minulý rok zčistajasna zaplnila rádiový éter svou skladbou Lhůta záruční. Duo sází na moderní zvuk a aktuální trendy, které tu podle jich samotných na popové scéně chybí. Neplánují být skupinou jednoho hitu a již připravují další materiál. Slza je dále nominována v kategorii Objev roku.

 

 

 

 

 

 

NAPOJEN – TOMÁŠ KLUS

Tomáš Klus se v nominacích na cenu Žebřík 2014 objevil celkem třikrát. V kategoriích Zpěvák, Album a Skladba. Svou písní Napojen, která je zařazena na loňské desce Proměnamě, oslavuje život a vyzývá k radosti z každého dne. Tomáš Klus se mimo jiné objevil v pohádce Tři bratři, ke které nazpíval ústřední píseň Když si tě dívko představím.

 

 

 

 

 

TRÁVA – ANETA LANGEROVÁ

Další z těch, kteří se nespokojili pouze s jednou nominací, je Aneta Langerová. Ta letos po dlouhé studiové odmlce vydala album Na Radosti, které je v Žebříku nominováno na Album roku. Během pětileté pauzy Aneta rozhodně nezahálela, což je vidět jak na práci s hlasem, tak i na tématech, o kterých zpívá. Aneta Langerová bude v anketě dále bojovat i v kategorii zpěvaček.

 

 

 

 

V BLBÝM VĚKU – XINDL X

Xindl X loni vydal již svou čtvrtou studiovou desku Čecháček Made. Na ní známý písničkář opět komentuje současné společenské dění, mimo jiné korupci, rasismus a povrchnost. Dále se svou písní Zdravíme vás pane prasidente ohradil vůči prezidentově vulgárnímu vystoupení v rádiu. Xindl X je dále mezi nominovanými na Album roku.

 

 

 

 

 

ZAKÁZANÉ UVOLNĚNÍ – MICHAL HRŮZA

Rok Michala Hrůzy byl mimořádně krušný, ale nakonec můžeme být všichni rádi, že to dobře dopadlo. Poté, co byl vážně zraněn při potyčce v Ostravě, nebylo vůbec jisté, zda-li se vrátí na podium. Vrátí. Již 19. března zahájí své turné koncertem v pražském Foru Karlín a následně bude pokračovat v dalších sedmi městech. Michal Hrůza je také nominován na Zpěváka roku.

 

 

 

ALWAYS JUNE – LAKE MALAWI

Lake Malawi je nový projekt dvou bývalých členů Charlie Straight Alberta Černého a Pavla Pilcha. Nová sestava dělala předkapelu americkým 30 Seconds To Mars, což je pro rok fungující kapelu velice zajímavá položka do životopisu. Lake Malawi sypali z rukávu jeden videoklip za druhým a je proto nasnadě, že si jeden z nich vysloužil nominaci na Žebřík.

 

 

 

 

 

JÁ TO ŘÍKAL – PSH

PSH se po čtyřech letech sešli a nahráli skladbu Já to říkal, ve které upozorňují, že jsou opět ve hře. Na podzim vyrazili PSH společně na turné s Prago Union a mimo jiné vystoupili na charitativní akci Nechte je zpívat!, kde bylo možné vidět a slyšet zahraniční umělce, kteří svou hudbou protestují proti režimu ve svých domovských zemích.

 

 

 

 

 

NAD BERLÍNEM – IMODIUM

Imodium v roce 2013 vydali album Valerie a s titulní skladbou a videoklipem k ní získali ocenění na cenách Žebřík 2013. Letos se spojili s kapelou Zakázaný ovoce a uspořádali šňůru po Česku, Slovensku a dokonce i Polsku. Během dvouměsíčního turné Mercedes Benz Live Space Tour společně objeli 29 měst. O sošku se bude ucházet klip Nad Berlínem.

 

 

 

 

NÁŠ HOOD – MARPO

Rapper Marpol loni oslavil deset let na scéně obrovským koncertem v pražském klubu SaSaZu, kde také pokřtil svou bestofku. Show, která byla propracovaná do nejmenšího detailu, a podílel se na ní například známý stagedesignér Martin Hruška, sledovalo téměř 2 tisíce diváků. Před dvěma lety se Marpovi narodila dcera Emma, pro kterou loni v březnu nahrál píseň nesoucí její jméno, v nominacích je ovšem kousek Náš Hood.

 

 

 

 

 

 

TĚŽKÝ VÁHY – BEN CHRISTOVAO & CAVALIER

Ben Cristovao  vydal již svou třetí řadovou desku Made In Czechoslovakia, kterou pokřtil hned třikrát. Jeho skladba Těžký váhy, ve které vyhání lidi z večírků a alkoholových dýchánků do posiloven, se přes noc stala hymnou všech nadšenců cvičení. Ben byl také jednou z tváří boje proti drogám, když společně s Egem nahrál skladbu Molly, kde oba upozorňují před nebezpečnou látkou MDMA.

 

 

 

{vypnoutlink:Aneta Langerová, Ondřej Brzobohatý, Richard Müller}

 

 

text: David Stoklas, foto: Tomáš Třeštík

 


Michal Hruza 2015  Tomáš Třeštík TOP

zavřít