LIVE: Red Bull Music Academy base camp - Thundercat a neuctivá vlaštovka

Vydáno 17.02.2015 | autor: Ondřej Bambas

Před rokem koncept base campu Red Bull Music Academy v Bratislavě obstál. Proto se jej organizátoři letos rozhodli rozšířit i na území České republiky. Kromě denního nahrávacího programu pro účastníky akademie proběhly dva hudební večery určené veřejnosti, kde vystoupil například kalifornský basista Thundercat.

LIVE: Red Bull Music Academy base camp - Thundercat a neuctivá vlaštovka LIVE: Red Bull Music Academy base camp - Thundercat a neuctivá vlaštovka

rb basecampprague 2day0008

 

DORIAN CONCEPT + THUNDERCAT
Jatka78, Praha
13. 2. 2015

V rámci pátečního programu pražské části RBMA vystoupil v Jatkách78 v živém setu Dorian Concept a Thundercat. Sympatický prostor v holešovické tržnici, který loni na dva měsíce zkušebně otevřeli lidé okolo souboru Cirk La Putyka a který v současnosti hledá finanční prostředky na rekonstrukci pro další činnost, vytvořil dobrou kulisu mající potenciál hostit akce podobného rázu. Bohužel divadelní představení nemají tak náročné požadavky na audio systém, pro využití na koncerty by bylo třeba podmínky vylepšit.

rb basecampprague 2day0006


Zatímco u akustického vystoupení Katarzie a následující elektroniky tria z Dorian Concept nedokonalosti v nazvučení příliš nevadily, u Thundercata to zamrzelo. Jazzová virtuzita, kterou do svého soul R&B vkládal, si totiž o vymazlený sluchový požitek přímo říká. Možná proto (a dost možná taky jenom z rozmaru) hodil opakovaně jeden z přihlížejících na pódium z letáku složenou vlaštovku. K vlastní smůle si toho všimnul Thundercatův bratr Ronald Bruner hrající v kapele na bicí. Poté, co pečlivě odbubnoval hitovku Heartbreaks + Setbacks, výtržníka si slovně podal a všem ukázal, že zneucťovat hudbu se nevyplácí.


A popravdě, to co kapela předváděla, zejména pak Thundercat se svou šestistrunnou baskytarou, je hudba hodná respektu. Deset minut po desáté hodině už byl ovšem hlavní sál pomalu vyklízen a zábava se přesunula do vedlejší místnosti. Tam se po trochu ponurém setu Never Sol předvedli opět Dorian Concept, tentokrát s DJským setem, či CZ-SK producenti GLGN a NobodyListen a zábava pokračovala až do ranních hodin.

 

rb basecampprague 3day0007


Druhý večer v MeetFactory měl podle ohlasů bohužel daleko nižší účast. Jména Tiger&Woods a Mathew Jonson možná nejsou tak zvučná, i tak by si večírek zasloužil větší podporu. Byla by totiž škoda o podobné akce přijít, protože i když má organizaci na svědomí globální značka, na výsledku to není tak znát a do popředí vystupuje to nejdůležitější – hudba.

 

text: Ondřej Bambas, foto: Dan Vojtěch, Tomas Bukoven / Red Bull Content Pool

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít