Nezaměnitelný chraplák Bonnie Tyler zazní v dubnu ve třech českých městech

Vydáno 19.02.2015 | autor: Petr Lenk

Legendární britská zpěvačka Bonnie Tyler přijede ve druhé polovině dubna do Česka. Její fanoušci se mohou těšit na koncerty v pražském Fóru Karlín, brněnském Bobycentru a ostravské Multifunkční aule Gong.

Nezaměnitelný chraplák Bonnie Tyler zazní v dubnu ve třech českých městech Nezaměnitelný chraplák Bonnie Tyler zazní v dubnu ve třech českých městech

bonnie tyler 3

 

Zpěvačka se proslavila především v 70. a 80. letech. Své posluchače zaujala nezaměnitelným a snadno rozpoznatelným chraplavým hlasem. Kariéru nastartovala v lokální talentové soutěži v rodném Walesu. Po této zkušenosti její kariéra nabrala vysokých obrátek a stala se jednou z nejvýraznějších postav ženského světového pop-rocku. Mezi její nejznámější písně patří balada Total Eclipse of the Heart, dále Its a Heartache nebo Holding out for a Hero.

 

 

Od roku 1977 stihla vydat celkem 16 studiových alb a 18 kompilací, mnoho jejích skladeb bodovalo na předních příčkách hitparád. Dodnes jsou hojně nasazovány do rozhlasových playlistů.

 

Tvorba Bonnie Tyler ovlivnila take řadu tuzemských interpretů. Karel Gott nazpíval cover verzi její skladby Its a Heartache s českým názvem Jen se hádej. Leona Machálková zase uspěla s písní Zatmění, v originále známou jako Total Eclipse of the Heart.

 

Bonnie Tyler 2

 

V Brně vystoupí Bonnie Tyler 22. 4., Ostravě se představí o den později, tedy 23. 4., a konečně v Praze zahraje s kompletní kapelou 25. 4. 2015. Vstupenky na koncerty jsou k dostání v síti Ticketportal.

TZ, Martin Zvoníček, foto Blue Gekko

zavřít