Co vychází v březnu: přehled novinek

Vydáno 30.03.2015 | autor: redakce

Poslední březnový týden je svátkem zejména pro fanoušky The Prodigy. Kapela o sobě po šesti letech dává vědět albem The Day Is My Enemy. Zkrátka nepřijdou ani přznivci Selah Sue, Nightwish, Hollywood Undead nebo Balthazar.

Co vychází v březnu: přehled novinek Co vychází v březnu: přehled novinek


theprodigy cover2014Prodigy - The Day Is My Enemy

Šestileté čekání na nový materiál The Prodigy je u konce. V pořadí šestá studiová nahrávka dostala název The Day is My Enemy a dosud z ní kapela představila pět ukázek včetně aktuální skladby Ibiza s hostující dvojicí Sleaford Mods. Jak už dříve prozradil tvůrčí mozek kapely Liam Howlett, je album The Day is My Enemy plné hněvu: "Nedokážu říct, proč tohle album vyznělo tak navztekaně. Myslím, že to vychází z mého nitra. Je to asi způsobené tím, jak vnímám hudbu - vždy jsem ji spatřoval jako určitou formu útoku."

 

 

Nightwish  Endless Forms Most BeautifulNightwish - Endless Forms Most Beautiful

Finská metalová sestava natočila po čtyřech letech nový materiál. Jde o první společné album se zpěvačkou Floor Jansen. Ta nahradila Anette Olzon, jež s kapelou strávila pět let a podílela se na dvou deskách. Nahrávání se ze zdravotních důvodů neúčastnil ani bubeník Jukka Nevalainen. První ochutnávkou z chystané nahrávky je skladba Elán. V rámci turné se Nightwish 7. prosince zastaví v pražské TipSport Aréně.

 

 

 

Selah Sue  ReasonSelah Sue - Reason

Debutové desky Selah Sue se před čtyřmi lety prodalo více jak milion kusů. Od té doby se zpěvačka třikrát ukázala v Česku a v mezičase natočila čtyřpísňové EP nazvané Alone. Druhé studiové album pojmenovala Reason. Deska se nahrávala ve studiích v Belgii, Londýně, na Jamajce a v Los Angeles. O produkci se postarali Dane Robin Hannibal (Little Dragon, Kendrick Lamar) a Ludwig Göransson.

 

 

 

Hollywood Undead  Day Of The DeadHollywood Undead - Day Of The Dead

Už čtvrté album v sedmi letech posílá do světa americká rap-rocková sebranka Hollywood Undead. Následovník dva roky starého počinu Notes from the Underground obsahuje v základní verzi tucet skladeb. Prvním singlem je kousek War Child. Jak zní nový materiál naživo, zjistí návštěvníci hradecké edice Rock for People, kam Hollywood Undead zavítají 5. června.

 

 

 

Jan Burian  Jiná dobaJan Burian - Jiná doba

Album Jiná doba spojuje hudbu dvou století. Jan Burian přizval ke spolupráci na své nové autorské desce třináct známých producentů a hudebníků české alternativní scény mladé a střední generace, svého syna Jiřího, Jana P. Muchowa, Martina Kyšperského, duo Dva, Viliama Béreše, Midi lidi, Mikoláše Růžičku, Ondřeje Ježka s OTK, Bonuse, Kittchena, Karla Vepřeka, a ze "své" generace pak Dana Fikejze a Jana Štolbu. Všichni dostali k dispozici skladbu a svobodu naložit s ní dle libosti.

 

  • Steve Hackett - Wolfright
  • Balthazar - Thin Walls
  • Agnostic Front - The American Dream Died
  • Death Cab For Cutie - Kintsugi
  • Grateful Dead - The Best Of The Grateful Dead
  • Rae Morris - Unguarded
  • Betrayer - Infernum In Terra



Ringo Starr  Postcards From ParadiseRingo Starr - Postcards From Paradise

Postcards From Paradise je už osmnáctým albem slavného "brouka". Obsahuje jedenáctku skladeb a vychází jen několik týdnů před Starrovým druhým uvedením do Rock and Roll Hall of Fame. Začátkem března vypustil Ringo mezi své příznivce hned tři nové skladby: stejnojmenná Postcards From Paradise, Right Side of the Road, Not Looking Back.



 


Three Days Grace HumanThree Days Grace - Human

Kanadští Three Days Grace posílají do světa nové studiové album Human. Půjde o první nahrávku, na níž za mikrofonem původního zpěváka Adama Gontiera nahradil Matt Walst. Aktuálním singlem vyslaným do éteru je píseň Human Race. Kapela, která funguje od konce devadesátých let a jež se pohybuje na pomezí alternativního metalu a post-grunge, si 5. června si odbyde koncertní premiéru v Česku - kapelu do svého line-upu ulovil hradecký Rock for People.

 

 

Madeon - AdventureMadeon - Adventure

Debutové album francouzského DJ a producenta ponese název Adventure. Madeon, který se v civilu jmenuje Hugo Pierre Leclercq a je mu pouhých 20 let, získal popularitu videem ke skladbě Pop Culture, které bez jakékoliv další podpory získalo během několika dní více než milión zhlédnutí, a tak tento DJ a producent v roce 2012 vydal své zkušební EP The City. Adventure je jeho prvním regulérním a plnohodnotným albem, na kterém spolupracoval např. s Danem Smithem z Bastille, Passion Pit nebo Markem Fosterem z Foster the People.

 

 

Ludacris  LudaversalLudacris - Ludaversal

Ludaversal je pořádí deváté studiové album amerického rappera Ludacrise. Nahrávka měla původně vyjít už před dvěma a půl lety, avšak release byl několikrát odložen. Pilotním singlem se stala skladba Party Girls s hostujícím Wiz Khalifou, prvním oficiálním signem je Good Lovin'. Nahrávka obsahuje čtrnáctku skladeb, mezi producenty najdeme mimo jiné i jméno Davida Guetty.

 

 

 

CeskosLOVEnsko coverDavid Koller - Československo

Kolekci třinácti nových písniček pojmenoval David Koller ČeskosLOVEnsko. Na albu se kromě něj podíleli také spoluhráči z doprovodné kapely Michal Pelant a Michal Nejtek, kolega z Lucie PBCH, kytarista Tomáš Vartecký nebo britský producent Kipper Eldridge. Nahrávku ČeskosLOVEnsko David Koller s kapelou podpoří před létem pouze třemi koncerty: v Ostrově nad Ohří, Brně a Praze. Velké turné je pak naplánované na podzim.

 

 

  • Prong - Songs From The Black Hole
  • Cancer Bats - Searching For Zero
  • Joe Bonamassa - Muddy Wolf At Red Rocks
  • Laura Marling - Short Movie
  • Gun - Frantic

 


 


Björk  Vulnicura COVBjörk - Vulnicura

Vulnicura je v pořadí osmé studiové album islandské umělkyně Björk. Po digitálním zveřejnění na iTunes se konečně dočkají i příznivci fyzických nosičů. Z devíti skladeb na albu je pod šesti podepsána přímo Björk. Nahrávka vznikla ve spolupráci s producentem Arcou a britským hudebníkem The Haxan Cloak. Jak zní nový materiál, nástupce čtyři roky starého multimediálního projektu Biophilia, naživo, se už v létě přesvědčí návštěvníci Colours of Ostrava.




Awolnation  RunAwolnation - Run

U hudebního labelu Red Bull Records vychází dlouho očekávané nové album americké rockové kapely Awolnation. To dostalo název Run a pokusí se navázat na úspěšný debut Megalithic Symphony, který vyšel před čtyřmi lety. Novou desku Run napsal a produkoval leader kapely Aaron Bruno a předznamenává ji singl Hollow Moon (Bad Wolf).

 

 

Miley Cyrus  Bangerz TourMiley Cyrus - Bangerz Tour

Miley Cyrus, v současnosti jedna z nejvýraznějších popových zpěvaček, vydává na DVD a Blu-Ray discích záznam svého posledního světového turné k albu Bangerz. Koncert je sestříhán ze show v Barceloně a Lisabonu, obsahuje záběry ze zákulisí celého turné, ale i ze zpěvaččina soukromí. Kromě písniček z aktuálního alba Bangerz najdeme na albu i coververze hitů Hey Ya! (Outkast) a skvělou verzi Jolene, původně od Dolly Parton.

 

 

 

Mark Knopfler  TrackerMark Knopfler - Tracker

Písně na nové album Marka Knopflera vznikaly několik let a sám Knopfler dodává, že jde o desku, s jejímž výsledkem je nejvíce spokojen za celou dobu své dosavadní sólové kariéry. Produkce novinky se ujal on sám, pomocníkem mu byl jeho dlouholetý kamarád a taktéž bývalý člen Dire Straits Guy Fletcher. Kolekce Tracker bude v základní verzi obsahovat jedenáct písní, k mání ale bude i deluxe edice čítající čtyři bonusy navíc. Skalní fanoušci jistě ocení i další bolusový materiál.

 

 

I.M.T. Smile  Na Ceste 1979I.M.T. Smile - Na Ceste 1979

Jubilejní desáté řadové album kapely I.M.T. Smile dostalo název Na cestě 1979 a obsahuje deset skladeb. "Na albu jsme pracovali intenzivně skoro dva roky. Všechny skladby vznikly v našem nahrávacím studiu Válec. Některé hned, s některými jsme se hráli i několik měsíců," prozradil lídr skupiny Ivan Tásler, který je podepsán pod veškerou hudbou na desce. Kromě toho napsal i text písně Pravda před sebou. Texty zbylých písní pocházejí z pera textaře Vlada Krausza, který s kapelou spolupracuje od jejich debutového alba Klik-Klak.

 

 

  • Van Morrison - Duets: Re-Working The Catalogue
  • Smokie - Gold - Smokie Greatest Hits 1975-2015 (40th Anniversary Edition)
  • Sheppard - Bombs Away
  • Marcus Miller - Afrodeezia
  • Ólafur Arnalds & Alice Sara Ott - The Chopin Project
  • Chris Brown X Tyga - Fan of a Fan The Album

 


 


Noel Gallaghers High Flying Birds  Chasing YesterdayNoel Gallagher's High Flying Birds - Chasing Yesterday

Čtyři roky po eponymní sólové studiovce natočil Noel Gallagher pokračování s názvem Chasing Yesterday. Nahrávku, jíž si muzikant sám produkoval a vydal na vlastním labelu, předznamenaly dva singly: In the Heat of the Moment a Ballad of the Mighty I. Z padesátky songů, které muzikant na album napsal, se na desku dostalo nakonec deset. Někdejší producent Oasis Mark Coyle novinku přirovnal k počinu Definitely Maybe, vůbec první nahrávce Gallagherovy bývalé kapely.

 

 

Rebecca Ferguson Lady Sings The BluesRebecca Ferguson - Lady Sings The Blues

Britská zpěvačka Rebecca Ferguson je často přirovnávána svým hlasem k Arethě Franklin, Nině Simon nebo Dusty Springsfield. A nejen proto se tato mladá dáma rozhodla vzdát poctu další hudební ikoně Billie Holiday, od jejíhož narození letos uplyne přesně 100 let a přezpívala a natočila tak v losangelských studiích její legendární album Lady Sings the Blues. Produkce se ujal Troy Miller, známý svojí spoluprací např. umělci jako Amy Winehouse, Laura Mvula nebo Chaka Khan.

 

 

Kylie Minogue Kiss Me Once Live At The SSE HydroKylie Minogue - Kiss Me Once (Live At The SSE Hydro)

Přesně před rokem vydala Kylie Minogue svoji v pořadí dvanáctou studiovou desku Kiss Me Once. Na podzim pak Australanka vyrazila na turné, v jehož rámci navštivila i Prahu a jež potrvá až do léta tohoto roku. Titul Kiss Me Once (Live At The SSE Hydro) je DVD záznam listopadového koncertu ze skotského Glasgow, kde zazněly nejen písně z nového alba, ale také známé pecky jako I Should Be So Lucky nebo Locomotion.

 

 

 

lety mimo valka svetuLety mimo - Válka světů

Lety mimo představují své nové CD, které nese název Válka světů. Deska obsahuje 11 tracků, mimo jiné i singl Kamarádi, který kapela vypustila v létě. Mimo kapelu, která je už dva roky bohatší o druhou kytaru, zazní na novém albu zpěv Žofie Dařbujánové (Mydy Rabycad) a Veroniky Kratochvílové (LUS3). Dvě skladby také doplnila Terezie Kovalová na violoncello a Matěj Turcer (From our Hands) na kytaru. Deska se natáčela ve slovenském studiu PULP u již zmíněného Matěje Turcera a v českém Elements DS u Aleše Zenkla.

 

tereza cernochova skrabnutíTereza Černochová - Škrábnutí

Po sedmi letech od vydání debutového alba Small Monstrosities přichází Tereza Černochová s novinkou Škrábnutí. Album vznikalo v produkci Romana Holého a obsahuje až na jednu výjimku původní repertoár v češtině. O hudbu se podělili Tereza, Roman Holý a Jiří Hutárek, se kterým Tereza společně připravovala první hudební nápady pro album již od roku 2010. Svými texty přispěli mimo jiné i Lenka Dusilová s bratrem Markem, Alena Rytířová, Dan Bárta či dvorní textař Monkey Business Vratislav Šlapák.

 

 

  • Europe - War Of Kings
  • Steven Wilson - Hand.Cannot.Erase
  • Rae Sremmurd - SremmLife
  • Enslaved - In Times
  • Soilwork - Live In The Heart Of Helsinki
  • Pavel Bobek - Pavel Bobek a přátelé

 


 

Madonna  Rebel Heart

Madonna - Rebel Heart

Album s pořadovým číslem třináct přichystala na začátek března Madonna. Dostalo název Rebel Heart a jeho vydání předznamenaly četné potíže s předčasným únikem skladeb na internet. Nahrávka obsahuje čtrnáct písní a mezi producenty najdeme jména jako Kanye West, Diplo nebo Avicii. Prvním singlem je skladba Living for Love, během jejíž prezentace na letošním předávání Brit Awards zpěvačka upadla ze schodů. Lepší reklamu pro své aktuální album si nemohla přát.

 

Roxette  The 30 Biggest HitsRoxette - The 30 Biggest Hits

Už v polovině osmdesátých let začala hudební pouť švédského dua Roxette, jež pokračuje i v roce 2015. Marie a Per jsou momentálně na evropském turné, v jehož rámci dorazí 21. května po čtyřech letech znovu do Prahy. V rámci propagace zároveň posílají do světa kompilaci nazvanou The 30 Biggest Hits. Jak název napovídá, na dvou discích nalezneme tři desítky největších hitů v čele s nesmrtelnými kousky jako It Must Have Been Love, How Do you Do!, Joyride, The Look nebo Real Sugar.

 

 

Kelly Clarkson Piece By PieceKelly Clarkson - Piece By Piece

Naposledy jsme o Kelly Clarkson slyšeli v souvislosti s jejím vánočním albem Wrapped In Red z roku 2013. V loňském roce pracovala na svém sedmém studiovém albu, které nese jméno - Piece by Piece. A prvním kouskem z něho je na první poslech hitová skladba Heartbeat Song. Dnes dvaatřicetiletá Kelly Clarkson je historicky první vítězkou soutěže American Idol, která proběhla v roce 2002, a o rok později se stala dokonce finalistkou soutěže World Idol. Od té doby získala mimo jiné i tři ceny Grammy.

 

 

Waltari  You Are WaltariWaltari - You Are Waltari

Finští chameleoni Waltari právě vydávají své v pořadí již třinácté studiové album s názvem You Are Waltari. Název alba vyjadřuje novou myšlenku složení kapely, kdy každý může být Waltari. V jednotlivých skladbách hraje pokaždé jiná sestava muzikantů z řad kolektivu Waltari a několika hostů. Na aktuální desce finských matadorů uslyšíte dokonce i češtinu.

 

 

 

Visací Zámek Punkový královstvíVisací zámek - Punkový království

Na novinkovém albu Punkový království Visacího zámku je patnáct tracků, na nichž se hudebně podílel každý z členů skupiny. Vedle punkových smrští se objevuje i pokus o pop nebo psychedelická alternativa. Texty jsou v drtivé většině opět dílem Honyho Hauberta, nedávno jmenovaného Krále punku. Jeden text napsal Michal Pixa a dva si skupina vypůjčila od klasiků, Karla Hlaváčka a Christiana Morgensterna.  Předzvěstí alba  byl unikátní počin Visacího zámku, Novoroční projev pronesený 1. ledna letošního roku, ve kterém vyhlásil Punkový království. {vypnoutlink:Sue,Air,Death}

 

 

  • Marmozets - The Weird And Wonderful Marmozets
  • Shania Twain - Shania Still The One (Live From Vegas)
  • Moonspell - Extinct
  • Nick Jonas - Nick Jonas
  • Animé - Dead Trams

 

TZ, ape

 


 

Björk  Vulnicura TOP

zavřít