TOP 6 videoklipů týdne (24.)

Vydáno 02.03.2015 | autor: redakce

The Prodigy nechali ožít a vraždit lesní zvířátka, Alt-J posílají světu mezi řádky skryté poselství. Kofe-In vzpomněli na básníka Jiřího Ortena, Dark Gamballe zase na extravagantního chlápka ze svého předchozího klipu. Za pozornost stojí i videa Love Earth a Atmo Music.

TOP 6 videoklipů týdne (24.) TOP 6 videoklipů týdne (24.)


the-prodigy-wild-frontier-1024x594The Prodigy - Wild Frontier 


ALT-J CHTĚJÍ OTEVŘÍT LIDSTVU OČI

Potemnělá skladba Pusher si vysloužila stejně depresivní videoklip, který vyobrazuje osamělého řečníka, co se snaží o mentální osvětu veřejnosti. Nakonec se z něj stane tragická postavička, protože jej všichni ignorují. Nikdo zkrátka onu bolestnou a krutou pravdu slyšet nechce. Sundat si růžové brýle je přece jen velmi náročné, a tak náš řečník, který ztratil veškerou víru v lidstvo, nevidí jiné východisko než sebevraždu.


Hudební složku videoklipu můžeme najít na posledním albu z loňského roku This Is All Yours, které přímo raketovým způsobem obsadilo čelní příčku v oficiálním britském žebříku nejlepších desek.


KOFE-IN ZHUDEBNILI JIŘÍHO ORTENA

Český básník Jiří Orten před sedmdesáti lety napsal báseň Dívčí, kterou Kofe-In oděli do hudebního kabátu. Píseň se rozhodli ztvárnit i v ilustrovaném videoklipu, který je pro kapelu úplně prvním animovaným vizuálem. Básník Jiří Orten je autorem textu, ale také inspirací k samotnému klipu, který částečně vychází i z jeho života.

"Ve videoklipu se protíná několik příběhových rovin. Jedna z nich se týká pravdivého příběhu a osudu velkého českého básníka. Skutečná historie se tak v našem příběhu protíná s metaforickou básnickou fikcí," prozrazuje frontman kapely Jan Kunze.


DARK GAMBALLE OPĚT UKAZUJÍ DIVNÝ TÝPKY

Vyškovští harcovníci znovu ukazují, že mají rádi extravagantní chlápky. Jeden z podivných vystupujících je jejich kamarád z rodného Vyškova, tatér Michal Sucharda, kterého lze zahlédnout už v jejich předchozím videoklipu Mixér, kde pojídá květy vlčího máku.


Dark Gamballe jsou metaloví pracanti a již od svého vzniku každé dva roky obšťastňují své příznivce novým studiovým materiálem. Tuto periodicitu narušili až poslední deskou Zatím dobrý.


ZVÍŘÁTKA OD THE PRODIGY SI NENECHAJÍ NIC LÍBIT

Co se stane, když je lovec najednou loven? Na motorce přijede brutální los, kterému vražedně žhnou oči, a utrhne mu hlavu. Tak nějak vypadá zápletka nového animovaného snímku od The Prodigy. Dětská animace a takřka pohádková atmosféra ostře kontrastuje se samotným příběhem. Lovci si za svůj osud mohou sami. Nemají chytat zvířátka.

V pořadí šestá studiová nahrávka vyjde na konci března a podle dosud vydaného materiálu to vypadá, že si The Prodigy udělali z nové desky antistresový boxovací pytel, u kterého ze sebe vypudili svůj hněv.


ATMO MUSIC NA HŘEBENECH HOR

Nový singl Na střeše města nešlo doprovodit ničím jiným než záběry z majestátních hor. Cesta od úpatí až k samotnému vrcholu má symbolizovat cestu hudebníka, který začínal od nuly a splnil si své sny. Zdolat horu nebo se prosadit na scéně není zrovna jednoduché, a tak je naprosto pochopitelné, jak kluci z ATMO Music hrdě mávají svou vlajkou.

Na singlu Na střeše města se oproti debutovému albu Andělé x Démoni, pod nímž jsou podepsáni například rapper Lipo nebo producent Lukáš Chromek, podíleli výhradně sama kapela. Skladbou avizuje novou desku, která by se měla objevit na podzim.


LOVE EARTH A HRA S LIDSKÝMI TĚLY

Jeden z objevů loňského roku Love Earth začíná nový rok singlem Virtuality, který doprovodili i zajímavým videoklipem. Po antickém vzoru zde obdivují lidské tvary a na své si přijdou jak muži a ženy. Energické syntezátorové melodie se záběry s jemným erotickým podtextem spolu tvoří skvěle pracující symbiózu.

Na produkci singlu Virtuality je podepsán držitel ceny Apollo Boris Carloff. Kapela Love Earth spolu funguje teprve něco přes rok a na svém kontě má debutovou desku s názvem 11 Days on Earth. Už 12. března si sestavu můžete na vlastní uši poslechnout v pražském Rock Café.

 

text: David Stoklas

 

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít