Lety mimo pokřtí nové album společně s Michalem Hrůzou i Honzou Homolou

Vydáno 03.03.2015 | autor: redakce

Release nového alba Válka světů a taktéž jeho křest mají ve svých diářích 4. března členové Lety mimo. Křest proběhne v pražském klubu Slušnej kanál, kde kapela představí nové i starší písně v akustickém podání.

Lety mimo pokřtí nové album společně s Michalem Hrůzou i Honzou Homolou Lety mimo pokřtí nové album společně s Michalem Hrůzou i Honzou Homolou


Lety mimo  2015Válka světů je pátým studiovým albem Letů mimo


Kapela také premiérově zveřejní klip ke stejnojmenné písni Válka světů. Jako hosty si na křest pozvala Honzu Homolu z Wohnout, či Kubu Rybu z kapely Rybičky 48, kteří si s klukama dají i nějaký kousek na podiu. Dalším z kmotrů, je zpěvák Michal Hrůza. S ním pak odehrají Lety Mimo také několik koncertů z jarního turné. Celý večírek bude zahajovat se svým akustickým vystoupením dlouholetý kamarád Niceland.


Samotná deska, která je následovníkem EP Playback z roku 2012, obsahuje 11 tracků. "Podle názvu by se mohlo zdát, že s Válkou světů přicházíme ve správnej čas na správný místo, ale není to zas tak jednoduchý. Jasně že člověka ta politická situace ve světě ovlivňuje (já jsem na to nějakej citlivej a asi se mi to v pár písničkách objevilo), ale Válka světů může bejt třeba i ve vztahu mezi mužem a ženou a to je ve výsledku asi hlavní téma těch písniček. Takže od nás asi nečekejte nějakou politiku...," říká k názvu alba frontman Looky.

Mimo kapelu, která je už dva roky bohatší o druhou kytaru, zazní na novém CD zpěv Žofie Dařbujánové (Mydy Rabycad) a Veroniky Kratochvílové (LUS3). Dvě skladby obohatila Terezie Kovalová o violoncello a zahostoval i Matěj Turcer (From Our Hands) na kytaru.

TZ, ape

 

zavřít