ROCKBLOG: Honza Křížek - Nanuk je mrtev, ať žije Nanuk!

Vydáno 11.03.2015 | autor: redakce

Walk Choc Ice si začátkem března v pražském Lucerna Mucic Baru zavzpomínali nejen na album Keep Smiling, ale především na devadesátky. Své pocity shrnul v našem Rockblogu frontman Honza Křížek.

ROCKBLOG: Honza Křížek - Nanuk je mrtev, ať žije Nanuk! ROCKBLOG: Honza Křížek - Nanuk je mrtev, ať žije Nanuk!


walk choc ice 21


Akcí v Lucerna Music Baru jsme uzavřeli sérii koncertů, které neměly jiný důvod, než se po těch letech znovu sejít a připomenout si energii a atmosféru našich tehdejších koncertů. Celé to začalo tak, že mi vloni na jaře zavolal brácha Martin s tím, že by bylo fajn oslavit 20 let od vydání naší prvotiny. Upřímně jsem měl radost z toho, že tak vznikla šance vidět se v takřka původní sestavě a oživit něco, co pro nás všechny mělo obrovský význam jak v hudebním, tak v osobním životě.

V plánu byl jeden koncert v domovském Kostelci nad Orlicí a šmitec! Jenže člověk míní a život mění. Na říjnový gig dorazilo 1200 lidí a nám bylo jasný, že musíme udělat ještě jeden koncert v Praze. Spousta kámošů nás k tomu nabádala a nám to absolutně nevadilo. Proto jsme se rozhodli věnovat čas, úsilí a hromady dalších potřebných věcí tomu, abychom v Praze předvedli minimálně tak dobrou show, jako doma.

walk choc ice 28

walk choc ice 29

Oslovili jsme tedy Dydlu a další kamarády, kteří se s námi okamžitě a bez jakýchkoliv pochyb pustili do příprav.  Jako bonus se nám podařilo spolu s Michalem Mákou a Supraphonem vydat všechna tři alba Walk Choc Ice v digitální podobě.


Samotný koncert v LMBčku byl tedy vyvrcholením našeho kratičkého comebacku a myslím, že se nadmíru povedl. Když jsem zhruba v září volal Davidu Kollerovi, coby producentovi Keep Smiling, s velikým úsměvem komentoval fakt, že jsme si dali s klukama celkem tři zkoušky, což v porovnání s přípravami návratu jeho Lucie působilo fakt až směšně. Jenomže my to máme prostě tak nějak hozený a šlo nám fakt jen o to, abychom si na sebe všichni našli čas a podařilo se to, o co nám šlo především. Sejít se po letech, strávit spolu veškerý možný čas ve zkušebně i mimo ní, ale ze všeho nejvíc být spolu znovu na pódiu!

Vše dopadlo beze zbytku! Zavzpomínali jsme na to, jaká síla vždycky byla uprostřed nás, jaká energie čišela z kapely, a proč patří Walk Choc Ice nesmazatelně do české hudební historie.

walk choc ice 32


Velice moc si vážíme toho, kolik kapel a muzikantů se k naší partě odkazuje a s jakou úctou vždy o celé době okolo alba Keep Smiling a Walk Choc Ice všeobecně hovoří. Jsme opravdu moc rádi, kolik z vás fanoušků a kamarádů na oba koncerty dorazilo! To jsme na začátku, kdy mi brácha volal, opravdu nikdo nečekal ani v těch nejodvážnějších snech!

Věříme tomu, že vás náš krátký návrat potěšil tak jako nás!

S několikadenním odstupem, kdy máme vše za sebou, bych rád poděkoval všem, kteří se na těchto koncertech podíleli:

Předně díky všem fanouškům, kteří nás při nich tlačili dopředu!

Díky Ronymu a Olinovi za bezvadnou spolupráci s grafickou stránkou a Georginovi za to, že jsme se cítili na podiu jako v bavlnce!

Díky Bertíkovi a Kulichovi za zvuk!

Díky rádiu Rockzone 105.9 za podporu!

Díky Marťovi Křížkovi jr. za Facebook "Keep Smiling 20TH Anniversary" a za Nanuka!!!

Díky našemu vydavateli Vláďovi a Petrovi Kracíkovi z Aion Music !

Díky Pavlovi Turnerovi za PR!

Díky The Atavists za support v LMB!

Díky našim rodinám a domovským kapelám za maximální podporu!

Naše obrovské díky patří především Dydle za to, že se na těchto pár měsíců kolem příprav koncertu v LMB stala nedílnou součástí Walk Choc Ice!

Moje obří a upřímné poděkování patří bráchovi Martinovi, Honzovi, Lubošovi a Zotymu!

Díky za tu šanci!

S láskou a úctou

Honza Křížek (www.blueeffect.cz, www.rockzone.cz)

 


walk choc ice 21 TOP

 

zavřít