LIVE: Jessica Pratt pouze jako doprovod ke sklence kvalitního vína

Vydáno 23.03.2015 | autor: Ondřej Bambas

Na den jarní rovnodennosti přicestovala do Prahy Jessica Pratt. Zpěvačka, která dává vzpomenout na šedesátá léta folkového New Yorku, odehrála svůj krátký set v Jazz Docku. Jinak příjemné prostředí ovšem vytvořilo z představení pouhý doplňěk k jídlu a večernímu posezení nad sklenkou vína.

LIVE: Jessica Pratt pouze jako doprovod ke sklence kvalitního vína LIVE: Jessica Pratt pouze jako doprovod ke sklence kvalitního vína

 

jessica pratt 06


JESSICA PRATT

Jazz Dock, Praha
20. 3. 2015

Jazz Dock je příjemný prostor, ale pokud jste se chystali na na vystoupení Jessicy Pratt jako na koncert, dost možná jste odešli zklamáni. Zpěvačka, které není ani třicet let, vydala své debutové album před dvěma lety a začátkem letošního roku se ještě výrazněji zapsala pokračovatelem On Your Own Love Again. Krásně krkolomný název tak trochu vystihuje písně, které jsou jednoduché, líbivě poetické, zároveň v sobě skrývají i určitou nervóznost a nejistotu schovanou za metaforickými pohnutkami. Písně tak lze vnímat očistně i bolestně melancholicky.

jessica pratt 02


Živá interpretace odpovídala studiovým nahrávkám, kde samozřejmě chyběly jemné podkresy dokrášlující zpěv doporovázený hrou na kytaru. O to víc mohla vyniknout syrovost jímavě agonického přednesu. Jessica vystoupila pouze se svou španělkou a elektrickou kytarou obsluhovanou doprovodným hráčem Cyrusem Gengrasem. Celý set přesáhl i s dvojicí přídavků sotva třičtvrtě hodinu. O délku vystoupení ve výsledku možná ani tak nešlo, kdyby se ovšem dala zaznamenat nějaká hmatatelná atmosféra.


Celé to bohužel působilo příliš škrobeně a nezištně. Lidé v přední části totiž seděli u svých stolků, dojídali své večeře a popíjeli sklenky kvalitního vína. Nějaký velký zájem z jejich odezvy příliš znát nebyl. Zda se tedy opravdu přišli podívat na vystoupení americké zpěvačky, nebo pouze vyšli posedět k večeru příjemného dne, kdy zrovna hraje živá hudba, nebylo zřejmé. Přesně tak nakonec vystoupení vyznělo - jako běžný páteční program oblíbeného jazz klubu, kdy bylo kolem deváté očekáváno další představení, které se ovšem nekonalo.

jessica pratt 10jessica pratt 12

Potěšením bylo poměrně hojné stojící obecenstvo v zadní polovině, které se ovšem nezmohlo na více než pouhé přihlížení. Interakce neprobíhala téměř žádná. Koncert někde v sále jako Palác Akropolis by možná v počtu návštěvníků dopadl hůře, ale zřejmě by byl hoden více svého jména. Jazz Dock nemá natolik silnou reputaci, aby byla jeho vystoupení brána za událost. Takových se tam povedene jen několik. Jessica Pratt se k nim nezařadila.

text: Ondřej Bambas, foto: Šárka Versiganová

 

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít