Erika Fečová, Kato a Oliver Lowe míří s živou kapelou do Lucerna Music Baru

Vydáno 24.03.2015 | autor: redakce

Pražský Lucerna Music Bar bude 24. března útočištěm netradiční akce Kecej do toho. Na jednom pódiu se vystřídá celkem pět kapel, z toho jedna složená z mladých profesionálních muzikantů, kteří si pozvali hosty jako je Kato z Prago Union, Oliver Lowe & Friends, Dr. Kary nebo Erika Fečová, a v rámci jedné show je doprovodí a zahraje jejich skladby.

Erika Fečová, Kato a Oliver Lowe míří s živou kapelou do Lucerna Music Baru Erika Fečová, Kato a Oliver Lowe míří s živou kapelou do Lucerna Music Baru


erikaErika Fečová je jednou z tváří projektu Kecej do toho


Kapela nazvaná 2127sounds přináší nový koncept, v němž spojuje známé tváře scény s tvářemi novými a vytváří tak unikátní pohled na naši malou scénu. Kytaru, synthy a samply zajistí kytarista Antonín Dlapa (Tonya Graves, Voila!, Anthony Dee, Oskar Maurice); na klávesy bude hrát Jan Steinsdörfer (producent a klávesista Ewy Farne); v kapele vystoupí dva bubeníci - Petr Hanák (Fallgrapp, The High Corporation) a Marek Antoňů (Nano Illusions, Anthony Dee); baskytaru, kontrabas a basové synthy obstará Matěj Černý (Fehero Rocher).


Kromě 2127sounds na akci vystoupí také čtyři další kapely: slovenská zpěvačka Katarzia, pražská klubovka Megaphone, The High Corporation, kteří již stihli předskočit Prago Union i Selah Sue v plných pražských klubech, nebo Věc Makropulos kombinující hip-hop a rock. Celý mejdan zakončí svou hip-hopovou afterparty Maro. Vstup na akci je zdarma po vyplnění dotazníku. Více o projektu prozradila v následujícím krátkém rozhovoru Erika Fečová.

 

kecej do toho 2-01Eriko, v uterý zahraješ v Lucerna Music Baru s kapelou 2127sounds. Jak vznikla tahle spolupráce?
Oslovil nás Majk, který pomáhá s produkcí téhle akce, a když jsem se dozvěděla, kdo bude v kapele, tak jsem řekla jasný a zřetelný ano. S klukama se znám, proto jsem taky soulasila se spoluprací.

Na akci vystupí i Kato a Maro z Prago Pyčo. Uslyší fanoušci živě pecku Hodinky z vodotryskem?
Samozřejmě, že lidi uslyší i Hodinky s Vodotryskem. Už se na to moc těším, až si to zase na jednom podiu zazpívam s Katem v live verzi.

Jak se povedl tvůj poslední koncert, kde s tebou hráli i muzikanti, kteří spolupracují i s Lady Gaga. Předpokládám, že to byl pro tebe asi nejdůležitější koncert v životě?
Byl to úžasný zážitek. Je jasný, že vždycky se může něco udělat líp, ale v rámci možností to byl velkej nářez. S mým manažerem a producentem Naha Riba jsme si dali záležet, aby to nebyl jen tak obyčejný koncert. A samozřejmě celá kapela byla sestavena z největších muzikantských jedniček. Byl to můj den, který jsem si naprosto užila se vším všudy!

Jaký bude den Eriky Fečové v den úterního koncertu?
Ráno půjdu do práce, protože bez práce nejsou kováče. Až se dozvím, v kolik bude zvukovka, popřípadě generálka, tak se stavím v Lucerně. Potom budu muset navštívit mýho kadeřníka Vincenta. Následně budu mít volno, tak se zastavím na nějaké dobré jídlo a vrátím se zpátky do Lucerny, protože dorazí moje vizážistka Keksy. No a pak už si budu užívat koncerty všech ostatních.


Line up:
19:30 - 20:10 - Katarzia
20:15 - 20:55 - The High Corporation
21:15 - 21:55 - Věc Makropulos
22:15 - 23:00 - Megaphone
23:15 - 00:30 - 2127sounds feat Mr. Cocoman, Dr. Kary, Erika Fečová, Kato, Oliver Lowe, Jen Hovorka

 

TZ

zavřít