Hoď zadkem aneb TOP 10 + 1 nejen twerkovacích klipů

Vydáno 29.03.2015 | autor: redakce

Kdo by si nevzpomínal na Madonnu a její špičatou podprsenku. Konec minulého století prostě ovládla prsa a to nejen v hudebním byznysu. Po přelomu milénia se však tento trend začíná vytrácet a postupně ho vytlačuje druhá opěvovaná partie ženského těla - zadek. Přesněji řečeno velký zadek. A ten dostal hlavní roli v celé řadě hudebních videoklipů.

Hoď zadkem aneb TOP 10 + 1 nejen twerkovacích klipů Hoď zadkem aneb TOP 10 + 1 nejen twerkovacích klipů

 

 

PRVOPOČÁTKY

V době, kdy twerking ještě nebyl tím, co nyní, a frčely bazénové party, tanga vytažená až k pupíku a grupáč, natočili 2 Live Crew průkopnický videoklip. Ten totiž patřil k jedněm z prvních sexrapových videí na světě a na rok 1989 to byla opravdová revoluce. Ne každý totiž skousnul twerkující a kroutící se dámy v tangách, název skladby "jsem nadrženej" a nasamplované ženské vzdychání v refrénu. Singl Me So Horny sice přinesl 2LC popularitu, ale také tahanice kvůli obscénnosti. Proslulé je vyjádření tehdejšího MCho 2LC Luthera Campbella, že lidé by se měli soustředit spíše na hlad a chudobu než na texty obsažené v jejich hudbě.

Míra vrtění zadnicí: 50%

 

RETRO

Kdo postavil zadek v hlavní roli před kameru v době, kdy to ještě nebylo moderní, a sklidil obrovský úspěch? Samozřejmě Black Eyed Peas v písni s všeříkajícím názvem My Humps, což se dá přeložit i jako "moje kopečky." Nejedná se tedy o klip věnující se čistě jenom zadkům, ale i prsům, proto je dnes vnímán jako můstek mezi starými a novými trendy. Nedá se ale upřít, že zpěvačka Fergie už před deseti lety věděla, jak hodit zadkem, aby jim to vyneslo třetí místo v žebříčku U. S. Hot 100 a první místo v Austrálii. A mimochodem, v té době byl zadek v hlavní roli ještě pořád skandální. Tak například hudební publicista Allmusic John Bush nazval My Humps "jedním z nejtrapnějších rapových kousků nového tisíciletí". Oproti dnešním twerkovacím klipům se ale jedná o vkusné dílko.

Míra vrtění zadnicí: 50%

 

PRAVĚK

Twerking byl vždycky spíš černošskou záležitostí. Dva roky před Black Eyed Peas vydala sexy potemnělý kouřový klip také americká R&B zpěvačka Kelis a i v něm se objevily náznaky šejkování zadkem v podání majitelky mléčného baru a jejích sexy servírek. Není náhodou, že servírované potraviny se objevují v páru - housky se upečou dvě, vajíčka se smaží ve dvojici a na shaku jsou dvě kulaté třešničky. To pak není divu, že přeteče nejeden milkshake. Nicméně tahle kalorická bomba se v USA stala zlatou a prodalo se jí přes půl milionu kopií.

Míra vrtění zadnicí: 40%

 

OD KRÁLOVNY ZADKŮ

Nejeden hudební fanoušek si spolu s kritiky kladl otázku: kdy už se naučí twerkovat Jennifer Lopez? Královna zadků, která si svoje kulaté hispánské půlky nechala pojistit na několik miliard korun, s vydáním twerkovacího videa dlouho otálela. Letos však přizvala parťačku Iggy Azaleu a spolu s několika litry oleje dostaly jejich zadky hlavní roli. Těžko říci, zda se právě tyto prdelky hodí do klipu k písni, kde se zpívá o velkých, opravdu velkých zadnicích, ale JLo to zřejmě zase vyšlo a prodeje jejího alba A. K. A. jdou nahoru. A to se jedná o zatím nejméně prodávané album v celé historii Jennifer Lopez. Takže zadek, tedy palec, nahoru.

Míra vrtění zadnicí: 90%

 

NEJLACINĚJŠÍ TWERKOVACÍ VIDEOKLIP

Nicki Minaj má své asymetrické (asi metr široké, asi metr vysoké, pozn. red.) pozadí přírodní. Zaručeně a stoprocentně. Aspoň tak zní marketingová pohádka okolo této novodobé královny silikonky. Pravda se však ukazuje ve videoklipu k singlu Anaconda: svůj rozměrný zadek totiž zřejmě získala díky twerkování s pralesními ženami, pojídání šlehačky ve spreji, cvičení se stogramovými činkami a, samozřejmě, popíjení fit nápojů od sponzorů. Tanečnice sice oddřou všechno za Minaj, ale i tak má největší zadek. Čili za to může genetika. Její Anaconda, nebo spíš anakonda její náhodné známosti z baru zatím vynesla této extravagantní zpěvačce druhé místo v hitparádě Billboard Hot 100. A to je zatím nejlepší umístění rodačky ze souostroví Trinidad a Tobago.

Míra vrtění zadnicí: 100%

 

 

...ALE NE, EXISTUJE JEŠTĚ JEDEN LACINĚJŠÍ

Striptérky všech zemí světa, spojte se! I tak by se mohl jmenovat song Rihanny s názvem Pour It Up. Za vše mluví RiRin imaginární lap dance, nohy do praku nebo slušně řečeno souložení s dřevěným křeslem. A tento videoklip je unikátní ještě jednou věcí: Rihanna v něm má profesionální pole dance a twerk tanečnice, které tančí krásné a složité kreace, přesto se ke klipu ani jedna z těchto komunit nehlásí. Proč? Je to prosté: pole dance se střapečky na bradavkách prostě není pole dance. Mlácení prdelí o vodní hladinu není twerking. Co je moc, to je moc a tento druhý americký singl z desky Unapologetic vynesl Rihanně pouze devatenácté místo v hitparádě Hot 100.

Míra vrtění zadnicí: 70%

 

ROKENROL

Nene, twerking se nevyhýbá nikomu. Najde si každého. A to se týká i hudebních fanoušků, kteří pop nebo rap znají leda z rychlíku. Jako by si americká metalová formace Mastodon půjčila tanečnice od Nicki Minaj a jedné dokonce nechala stejné kraťásky. A že se v klipu nějaké takové kapely obří černošské zadnice nacpané v maličkých nohavičkách jednoduše nemohou objevit? Ale jistě, že se tam objevit mohou a to dokonce nesčetněkrát a v detailních zpomalených záběrech, při kterých by si medici mohli opakovat anatomii. Vrcholem klipu je twerkovací battle. The Motherload je třetí singl z desky Once More 'Round the Sun, Mastodon tedy možná na poli twerkingu neřekli poslední slovo.

Míra vrtění zadnicí: 100%

 

ČEŠI NEZŮSTÁVAJÍ V POZADÍ

"Když mám mrdat, tak mrdám nejlíp, když mám jet, tak jedu nejvíc." A když si mám dát do klipu twerkující kočku, vyberu si Anetu Antošovou, která je dnes považována za královnu českého twerkingu. Tento věhlasný titul získala díky jednomu vystoupení v Show Jana Krause a upevnila si ho po skandálu na Miss VŠE, kde byl workshop twerkujících studentek právě v její režii. A že rap o rapu je zakázaná věc? Ne u labelu Bigg Boss, tam je totiž, milé děti, možné úplně všechno. Dlužno ale dodat, že ve srovnání se zahraničím mají české hudební videoklipy v twerkingu hodně co dohánět.

Míra vrtění zadnicí: 30%

 

KLASIKA

Dnes už tradičním a typickým kouskem světového twerkingu je FMS od amerických rapperů. Ti si říkají, nebo spíš říkali - v roce 2013 se totiž rozpadli - New Boyz. Vzhledem k tomu, že klip byl natočen ještě před tím, než Miley Cyrus zvedla nejednoho... diváka svým twerkováním ze židle, není video na třesoucí se zadky bohaté. Do análů vrtiprdek se písnička zapsala především díky choreografii DHQ Fraules. Ta nyní koluje po sociálních sítích pod názvem "sexiest twerk choreography" a starým kalifornským klukům tak nahrávka vydělává nové americké peníze.

Míra vrtění zadnicí: 20%

 

ZADKY NELŽOU

Že boky nelžou nám v poměrně neviňoučkém videoklipu Shakira předvedla už před pěti lety. Teď si na pomoc pozvala prdelatou kámošku Rihannu, aby dokázaly staré klišé: hubený holky s tlustym doutníkem jsou pořád ještě sexy. A aby to náhodou nebylo málo, mohly by se spolu válet na gauči a vzájemně se hladit po zadku. Bingo! Pořád málo sexy? Pokud se twerkování o místo, po kterém se běžně chodí, říká "pr*ání podlahy," pak to, co předvádí RiRi se Shakirou můžeme s klidem nazvat "pr*ání stěn." A přesně tak to i vypadá. Fanoušci jsou nadšeni a Shakira své nové stejnojmenné album prodává dle očekávání skvěle.

Míra vrtění zadnicí: 50%

 

TY VÍŠ, CO DĚLAT S TÍM VELKÝM TLUSTÝM ZADKEM...

V roce 2014 se Jason Derulo rozhodl pro Talk Dirty a vydal stejnojmenné album. Čtvrtým singlem z této desky je dílko s názvem Wiggle, na kterém mu hostoval Snoop Dogg. Videoklip hýří barvami a product placementem, a hned na úvod se Deluro ptá na zásadní otázku: "Jak se ti podařilo všechno nacpat do těch džínů?" A twerkingem oplývající videoklip může odstartovat. Dlužno uznat, že režisér Colin Tirrey zvládl svůj úkol se ctí a i když je klip hodně veselou a nadsázkovou záležitostí, nejen twerk, ale i další tance, jsou vkusně zobrazeny a skvěle zatančeny. Výsledek? Páté místo v žebříčku Billboard Hot 100. Jo a taky zařazení mezi deset nejhorších skladeb roku 2014 podle časopisu Time.

Míra vrtění zadnicí: 80%

 

BONUS: THIS IS A MENS WORLD!

Že twerking a kopulační pohyby jsou ve videoklipech jen ženskou záležitostí? Ne pokud jste bílý rapper s květákem na hlavě z LA. Pak pro vás není tabu ani předvádění vychrtlé postavy se sloganem "Já zvedám!" nebo nošení slipů s neonově zvířecím potiskem. Jak už správný hudební nadšenec uhodl, jedná se o srandisty LMFAO, kteří si v roce 2011 v klipu ke skladbě I'm Sexy and I Know It dali vrtící battle proti partě konkurenčních alfa samců. Pohupování pozadím, ale hlavně popředím vyneslo LMFAO první místo v top 5 hitparádách v desítkách zemí po celém světě.

Míra vrtění zadnicí: 70%


text: Hedvika Pajerová

 


 

Nicki Minaj Anaconda TOP

zavřít