Kosheen pro české publikum připravují speciální koncert

Vydáno 01.04.2015 | autor: Daniel Maršalík

První červnové úterý představí Kosheen v pražském Karlíně ve světové premiéře své hity v úplně novém kabátě. Speciálně pro pražský koncert se už připravují symfonické verze skladeb, v jejichž rytmu si napříč kontinenty zatančily milióny lidí.

Kosheen pro české publikum připravují speciální koncert Kosheen pro české publikum připravují speciální koncert

 

Kosheen-112Kosheen se do Česka vracejí velmi často

Koncem února se ve studiu sešel Markee Ledge z Kosheen s Martinem Šandou, šéfdirigentem Bohemian Symphony Orchestra Prague a začali novému programu dávat konkrétní podobu. "Každý muzikant bojuje občas s pocitem, že by býval něco udělal jinak, lépe, ale písně už si žijí vlastním životem. Spolupráce s Bohemian Symphony Orchestra Prague nám dává možnost tak trošku vstoupit podruhé do stejné řeky. Když děláte novou věc, vždycky pro ni máte větší nadšení, než pro to, co už jste dělal tisíckrát. Stejně je to i se mnou, užívám si práce ve studiu a nemůžu se dočkat, až tohle ukážeme fanouškům," vyvětluje motivaci vzniku nových verzí Markee Ledge

"Elektronická hudba hraje v mém životě velkou roli, ale chovám velkou lásku i respekt k hudbě klasické. Konečně jde vždy hlavně o emoce, které skladba vyzařuje, než o nástroje. Elektronický svět mi dává svobodu mít svůj vlastní symfonický orchestr v počítači. Možnost zaměnit virtuální hráče za živé je ale přeci jen lákavá," dodává.


Světová premiéra vystoupení formace Kosheen se členy symfonického orchestru pod taktovkou šéfdirigenta a ředitele orchestru Martina Šandy se chystá na úterý 2. června v Praze v prostorách Forum Karlín. Vstupné na koncert až do 1. června stojí 699 Kč a VIP místo u podia 1 250 Kč. Cena vstupenky na místě v den konání koncertu bude 799 Kč.

TZ, dm

 

zavřít