LIVE: Sheila E. Praze ukázala, proč o ni stojí hudební superstars

Vydáno 02.04.2015 | autor: redakce

Poslední březnový den patřil v Lucerna Music Baru fanouškům perkusistky a bubenice Sheily E. Ta přijela Čechům představit svou aktuální desku Sheila E ICON.

LIVE: Sheila E. Praze ukázala, proč o ni stojí hudební superstars LIVE: Sheila E. Praze ukázala, proč o ni stojí hudební superstars


SHEILA E.
Lucerna Music Bar, Praha
31. 3. 2015

Podle symbolů na tričkách a přívěšcích některých diváků bylo znát, že do Lucerna Music Baru přišli nejen příznivci sedmapadesátileté hudebnice, ale také ti od Prince, který dosud v Praze nevystupoval. Sheila E. se širší veřejnosti proslavila právě jako častá spolupracovnice tohoto hudebního génia.

LIVE: Prince slavil ve Vídni narozeniny tříhodinovou funkrockovou salvou

Pražský koncert odstartovala skladbou Samba Funk, která naznačila, jak bude "popový" koncert vypadat. Sheila byla paní mikrofonu a menších bicích. Za ty velké usedla vlastně jen dvakrát a to včetně sóla, které si vysloužilo dlouhý potlesk - větší než hity The Glamorous Life a A Love Bizarre. Skoro polovinu koncertu zvládla odehrát na obřích podpatcích, které ale právě před svým velkým sólem shodila a obula se do pohodlnějších tenisek.



Sheila E. se na svých vystoupení představuje jako výjimečná muzikantka a není třeba pochybovat, proč s ní chtělo spolupracovat tolik hudebních superstars. Ve skladbě Lovely Day si vzala basovou kytaru, píseň Rockstar pro změnu odehrála na elektrickou kytaru. Aby divákům zprostředkovala vskutku nezapomenutelný zážitek, sestoupila z pódia a píseň odehrála mezi lidmi. Nutno dodat, že se Američanka mohla dokonale spolehnout na čtyřčlennou kapelu (bicí, kytara, basová kytara a saxofon) a doprovodnou zpěvačku.

Několik příchozích si z koncertu odneslo paličku, protože Američanka jimi zejména na začátku vystoupení nešetřila a házela je do publika ve velkém. V samotném závěru zase pozvala na pódium dva muže z hlediště, aby sis s nimi zatančila. Ani jednomu z nich ale netekla v žilách latinskoamerická krev, a tak se úplně nesladili se skvěle se pohybující Sheilou, ale publikum se i tak dobře bavilo.

Sheila E. mezi písněmi příliš nemluvila. Párkrát ocenila, že je v Praze, a v jedné skladbě Prahu dokonce zakomponovala do samotného textu. Občas také zpromovala svou poslední desku Sheila E Icon, z níž do programu zařadila pět písní (Leader of the BandMona Lisa, Lovely Day, Rockstar a Old Skool). Koncert trval jen něco málo přes hodinu a půl, celý set ale překypoval energií. Škoda jen, že Lucerna Music Bar nebyl zcela zaplněn. 

Setlist: Samba Funk, Leader of The Band, Old Skool, Lovely Day, A Love Bizarre, Oakland, Rockstar, Fiesta, Medley (Erotic, Hollyrock, The Belle of St. Mark), Mona Lisa, The Glamorous Life


text a foto: Daniel Maršalík

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít