Na co se těšit v dubnu: 13 tipů iREPORT.cz

Vydáno 03.04.2015 | autor: redakce

Že nás duben nemůže ničím překvapit? Podle počasí to vypadá, že připraveni nemůžeme být na nic. S naším přehledem 13 hudebních událostí budete mít alespoň náskok a budete tak vědět, že Cross Club se letos účastní německých festivalů, budou předány ceny Anděl a Blur vydají svou očekávanou novinku The Magic Whip.

Na co se těšit v dubnu: 13 tipů iREPORT.cz Na co se těšit v dubnu: 13 tipů iREPORT.cz

 

 

funk effectFUNK EFFECT

co: francouzská drum&bassová nálož
kdy: 3. dubna – Roxy, Praha

Fanoušci drum&bassového projektu Funk Effect dostávají náplast za zrušené únorové vystoupení. Funk Effect je francouzský live projekt, který přináší nový vítr mezi ohraná drum&bassová jména. Přísný djský skill, nová produkce a zábavná live performance na 5 decků jsou důvody, které táhnou tuto trojici nahoru. Ocenění Discovery Project na EDC Las Vegas a nominace na Newcomer Of The Year od DNB Areny jsou důkazem toho, že je třeba tyto kluky sledovat.

 

 

 

 

 

clockWorkindigoFLATBUSH ZOMBIES & THE UNDERACHIEVERS

co: spojení dvou zástupců newyorského hip hopu
kdy: 4. dubna – Roxy, Praha

Pod názvem Clockwork Indigo se Praze představí dvě formace reprezentující americkou školu hip hopu. Flatbush Zombies společně s The Underachievers loni natočili společnou desku, čímž finálně stvrdili svou spřízněnost. Témata života v černošském ghettu, ale také otevřená náklonost k drogám, kterou reflektují Zombies na mixtapeu D.R.U.G.S., jsou zabalena do chytlavých beatů. Velice časný začátek v šest hodin večer odstartuje čtyřhodinovou show, jejímž vrcholem budou nejdřív samostatná vystoupení jednotlivých uskupení a následná společná půlhodina v režii Clockwork Indigo.

 

 

 

 

 

berlin festivalBERLIN FESTIVAL & MELT FESTIVAL WARM UP PARTY

co: warm-up k německým festivalům s Kid Simiusem
kdy: 8. dubna – Cross Club, Praha

Německé festivaly Melt! a Berlin festival patří k nejlepším hudebním akcím zaměřeným na elektronickou muziku. Letos nejdříve v rámci berlínské party koncem května vystoupí Underworld nebo Róisín Murphy. Na Meltu se pak můžete těšit na exklusivní vystoupení Giorgio Morodera a Kylie Minogue. Letos se také poprvé na tyto festivaly vypraví tým Cross Clubu, proto se nyní koná zahřívací akce s Kid Simiusem, surf'n'bassovým producentem míchajícím harmonie španělského pobřeží s industriálem německé dikce. Během večera jej doplní Stifler Selecta nebo Schwa a Fatty M včetně DnB Jungle stage s Mikkim a MGL. Vstup je zdarma a navíc bude na místě možné získat volné lístky na Berlin festival.

 

 

 

 

adrianTBellADRIAN T.BELL

co: aktuální vítěz ceny Apollo po čase v domácím prostředí
kdy: 10. dubna - La Loca, Praha

Adrian T. Bell, jenž je veřejnosti znám také jako zpěvák The Prostitutes, vydal koncem roku 2013 první sólovou desku Different World. Ve svém sólovém projektu se rodák z anglického Newcastle spojil s vycházející hvězdou britské hudební scény Michaelem Rendallem, aby společně vytvořili velkoryse pojatý soubor skladeb se silnými příběhy o dozrávání, milování, pádech, vstávání, soukromých revolucích a zanechání vlastní stopy na zemi. Kvalitu nahrávky letos potvrdili hudební kritici oceněním Apollo pro nejlepší desku roku. Koncert v nekuřáckém podniku La Loca začíná ve 20:00. Vstupenky pořídíte v předprodeji za 130 Kč, na místě vyjdou na 180 Kč.

 

 

 

cancer batsCANCER BATS + WHILE SHE SLEEPS

co: metalcoreová událost dubna
kdy: 12. dubna - Lucerna Music Bar, Praha

Společné turné britských metalcoristů While She Sleeps a dřevorubců z Kanady Cancer Bats bude po celý duben okupovat Evropu a v programu nebude chybět ani naše hlavní město. Fakt, že se na turné sejdou právě tyto dvě - českému publiku dobře známé - sestavy, není náhoda. Obě formace mají venku nová alba: While She Sleeps právě vydali v pořadí druhou desku s názvem Brainwashed, kanadští hardcore-punkoví srdcaři pak zaútočili na sluchové orgány novinkou Searching for Zero. Celý večer odpálí ve 20:30 předkapely Hundredth z USA a Oathbreaker z Belgie. Lístky se v předprodeji prodávají od 415 Kč, v den akce budou stát 490 Kč.

 

 

 

 

BSPB.S.P.

co: jediný koncert B.S.P. v Praze
kdy: 15. dubna – Palác Akropolis, Praha

Fanoušci kapely B.S.P. se mohou těšit na jedinečný koncert. Ota Balage (klávesy,zpěv), Kamil Střihavka (zpěv), Michal Pavlíček (kytara) se po dvou letech dali opět dohromady, trio doplnili bubeník Miloš Meier, baskytarista Martin Ivan a saxofonista Ondřej Klímek a celá sestava v polovině dubna zamíří do Paláce Akropolis. Fanoušci se můžou těšit na hity z obou desek, tedy BSP: O. Balage for K. Střihavka by assistence M. Pavlíček, i BSP: M. Pavlíček for K. Střihavka by assistence O. Balage a samozřejmě hity jako Země vzdálená nebo Holka čapni draka.

 

 

 

 

 

againstme A2 viewAGAINST ME

co: floridská čtveřice po roce opět na místě činu
kdy: 15. dubna - Lucerna Music Bar, Praha

Against Me! u nás koncertovali naposledy loni v červnu, v Lucerna Music Baru, na stejné místo se vrátí i letos v dubnu. Against Me! je kapela, která se chechtá nebezpečí a překračuje všechna pravidla. Jejich nejnovější, v pořadí šesté album Transgender Dysphoria Blues vyšlo v lednu 2014. Název desky vám nabízí rozhodné přikývnutí zprávě, která šokovala všechny fanoušky a otřásla rockovým světem - zpěvačka Grace je transgenderovou bytostí. Z muže se stala žena. Vstupenky na koncert pořídíte od 380 Kč, v den koncertu vyjdou o stokorunu dráž. Jako support se představí Roger Harvey a Caves.

 

 

 

 

 

andel 2013 01 20140515 2014808157ANDĚL

co: 24. ročník Výročních Cen akademie populární hudby
kdy: 16. dubna – Hudební divadlo Karlín

Ceny Anděl budou letos předány v sedmi hlavních kategoriích. Nejvíc šancí na úspěch má se čtyřmi nominacemi Aneta Langerová, třikrát se můžou radovat Chinaski a dvakrát se v nominacích objevilo jméno Lenka Dusilová, Zrní a Xindl X. Slavnostním večerem provede po roční pauze Leoš Mareš, během večera vystoupí Michal Hrůza, Aneta Langerová, Chinaski, Ondřej Brzobohatý, Xindl X a Jelen. Ceny předají např. Bára Batiková, Marek Eben nebo Ivan Hlas. Přímý přenos z Hudebního divadla Karlín poběží od 20:00 na ČT2. Žánrové Ceny Anděl budou předány 7. dubna.

 

 

 

 

 

digitalism 15DIGITALISM DJ SET

co: taneční party jara pod taktovkou Digitalism
kdy: 17. dubna – Roxy, Praha

Svým debutovým albem Idealism v roce 2007 nakopli Jens Moelle a Ismali Tufecki house-rockový hybrid onálepkovaný žánry Nu Rave a blog house do úplně nových rozměrů. Jejich electro house se stal hnacím motorem indie taneční hudby po celém světě. Nakolik nové je jejich pojetí nu-ravevové cesty, ukázal už jejich první release songu Seven Nation Army od White Stripes. Následovalo zmíněné album Idealism a od té doby vydali další dvě alba, sérii mixů a v roce 2012 i DJ Kicks.

 

 

 

 

good nightGOOD NIGHT #02

co: na druhém večírku Good Night vystoupí L-Vis 1990
kdy: 17. dubna – Neone, Praha

Že se jedná o dobrou zábavu, naznačuje už samotný název akce. Po prvním vydání, v němž se prezentovali zástupci Donky Pitch, se nyní se svým setem ukáže Praze L-Vis 1990, který má za sebou pěknou řádku releaseů. Jako šéf Night Slugs spolupracuje s producenty jako Jam City nebo Girl Unit, kterého jsme již měli možnost nedávno vidět. L-Vis 1990 si u nás naopak odbyde premiéru, při níž mu budou sekundovat DJ Tuco, Isama Zing a zástupci domácího labelu Flexy. Z něho je nejvíce pohledů směřováno na Aid Kida, jehož čeká release nové desky. Good Night proběhne na standardním místě v Neone, pro kompletní informace sledujte facebookový event.

 

 

 

 

calm seasonCALM SEASON + MANON MEURT + TICHONOV + VEES

co: začátek miniturné mladých českých kapel
kdy: 21. dubna – Podnik, Praha

Ze všech koutů republiky se sjedou na jedno místo kapely, o nichž možná neslyšíte tak často jako o Kryštof nebo Chinaski, o to více pozornosti si však zaslouží. Jihočeskou scénu zastupují rock'n'rolloví Vees, Tichonov mají své kořeny na druhé straně republiky, ve Valašském Meziříčí. Ze západu přicestují do Prahy shoegazeoví Manon Meurt, kteří nedávno oficiálně zveřejnili novou nepojmenovanou skladbu. Domácí prostředí pak bude hájit dvojice Calm Season, která loni vydala povedené album Symboly. V Podniku započne malé turné, během něhož se kapely ve stejném složení představí ještě v Olomouci (22.4.), následující dva dny v Brně a Ostravě se představí uskupení bez Manon Meurt (v Brně zahrají navíc Luno se speciálním hostem Lenkou Dusilovou).

 

 

 

MetalAllStars-logo-662METAL ALL STARS

co: nový termín hvězdného metalového projektu
kdy: 24. dubna – Forum Karlín, Praha

Koncert projektu Metal All Stars, jehož světové turné bylo z důvodu zaneprázdnění některých účinkujících přesunuto z loňského roku na letošní jaro, nabídne tříhodinový nářez od těch největších jmen světové metalové scény. Největšími ozdobami projektu budou bezesporu hlas a kytara Zakka Wyldea. Ten zahraje hity Black Label Society a možná vzpomene i na roky strávené s Ozzy Osbournem. Největší pecky Dream Theater pošle do publika jejich zpěvák James LaBrie. Dále se na pódiu Fora Karlín objeví současní či bývalí členové kapel jako Anthrax, Venom, Queensrÿche, Megadeth, Testament, Iron Maiden nebo Manowar. Vstupenky na show pořídíte od 690 Kč k stání, od 890 Kč k stání před pódiem a 1290 Kč k sezení na balkóně.

 

 

 

Blur - Magic WhipBLUR

co: někdejší modla ostrovní scény po dvanácti letech s novým albem
kdy: 27. dubna

Blur desku The Magic Whip natočili v původní sestavě, tedy i s kytaristou Grahamem Coxonem. Kapela informaci zveřejnila na tiskové konferenci v Londýně, jíž předcházela tajemná online kampaň. Zatím poslední studiovým zářezem Blur je album Think Tank z roku 2003. V dubnu 2010 skupina zveřejnila singl Fool's Day, který vyšel na sedmipalcovém vinylu v rámci Record Store Day. Kapela se ve studiu sice znovu sešla zkraje roku 2012, ale podle producenta Williama Orbita práce na albu zpěvák Damon Albarn zastavil. V červenci 2012 byly zveřejněny pouze skladby The Puritan a Under The Westway, skupina následně vystoupila v londýnském Hyde Parku. Jak bude nová nahrávka znít, může napovědět aktuální singl Go Out.

 

 

text: Petr Adámek, Ondřej Bambas, TZ

 


Blur  CD TOP

zavřít