TOP 7 videoklipů týdne (29.)

Vydáno 07.04.2015 | autor: redakce

LA4 hledá zlato v bahně, Tom DeLonge ničí nástroje. Mig 21 vzývají štěstí, Run the Jewels naopak násilí proti policii. Mezi čerstvými klipy minulého týdne najdete i exkurzi do prádelníků fanoušků Kieslowski, protiválečný apel Smashing Pumpkins a ten politický od Cocomana.

TOP 7 videoklipů týdne (29.) TOP 7 videoklipů týdne (29.)


LA4-DJ-Wich-Vladimir-518-750x399LA4, DJ Wich a Vladimir 518 v klipu Zlato v bahně

 

KIESLOWSKI UTOPENI V PROSTĚRADLECH

Duo Kieslowski se v novém klipu rozhodlo pro exkurzi do prádelníků svých fanoušků. Píseň Snad má melancholickou a zádumčivou atmosféru a v kombinaci s tolika postelovými vzory připomíná atmosféru líného nedělního rána, kdy přemítáme, co se dělo během včerejší noci. Animaci má na svědomí režisérka Linda Arbanová.


Poslední deska této dvojice vyšla loni na podzim a byla doslova napěchovaná emocemi. Právě skladba Snad patří spíše k těm veselejším. Nejbližší možnost, kde bude možné Kieslowski spatřit, je ve středu 8. dubna v ostravském klubu Stará Aréna.

 

SMASHING PUMPKINS PROTI VÁLCE

Skupina okolo Billyho Corgana upozorňuje svým novým videoklipem na nebezpečí válečných konfliktů, které mohou postihnout kohokoliv a kdykoliv nezávisle na zeměpisné poloze. Skupinka malých kluků si hraje na vojáky, ale jejich hra je znenadání přerušena něčím mnohem hrozivějším a reálnějším - válkou.


Na konci minulého roku vydali Smashing Pumpkins svou již devátou řadovku s názvem Monuments to an Elegy. Jejich letní turné začne na začátku července, avšak omezí se pouze na americký kontinent.

 

ZLATOKOPOVÉ LA4, DJ WICH A VLADIMIR 518

Rapper LA4 přináší prostřednictvím nového vizuálu do prosluněného jara zase trochu té zimy a sněhu. V jedné části klipu se prochází po zasněžené krajině, na kterou dominantně shlíží vrtule větrných elektráren. O tu druhou se postaral Vladimir 518, jenž dal raději přednost teplu podzemní garáže.

LA4 s DJ Wichem společně vydali desku Panorama, která si dokonce vysloužila nominaci na žánrového Anděla. Jak už bývá zvykem, rapper si přizval k natáčení spoustu kámošů z branže, a tak je na desce kromě Vladimira 518 slyšet například Paulie Garand, James Cole nebo Hugo Toxxx.

 

TOM DELONGE NIČÍ, NA CO SE PODÍVÁ

Ex-frontman kapely Blink 182 zatím svým sólovým materiálem příjemně překvapuje. V aktuálním videoklipu k jedné z jeho skladeb New World působí poněkud navztekaně. Na kytaru neumí pouze hrát, ale umí se s ní i parádně ohnat a rozbít vše kolem. Svaté mu není absolutně nic. Tím, že rozmlátil na kusy nástroje své bývalé kapely, udělal nejspíš definitivní tečku za Blink 182.

Jeho sólová deska vyjde již 20. dubna a nedočkavci si ji mohou předobjenat na jeho oficiálních webových stránkách. Tom DeLonge láká i na věci, které se do repertoáru Blink 182 nedostaly.

 

EXPRESNÍ DODÁVKA ŠTĚSTÍ OD MIG 21

Přichází jaro - období květin, zpívajících ptáků a dlouhých prosluněných dnů. Zkrátka štěstí je všude kolem a se svým přídělem přispěchali i Mig 21, kteří v novém klipu vzpomínají na sérii loňských vyprodaných koncertů v rámci turné k poslední desce, která se jmenuje prostě - Album.

Teď na jaře čeká Macháčka a spol. jarní část šňůry. Její součástí jsou i dva koncerty v pražském Lucerna Music Baru 21. a 22. dubna, kde kapela převezme platinovou desku za 6000 prodaných nosičů.

 

RUN THE JEWELS KŘIČÍ A.C.A.B.

Undergroundová rappová dvojice vystrkuje růžky a představuje provokativní song Close Your Eyes, k němuž si přizvali pana buřiče Zacka de la Rochu z Rage Against the Machine. Agresivní klip zobrazuje několikahodinnou rvačku policisty a afroameričana. Do zdánlivě nekonečné pouliční bitky hřímá jeden z dvojice Killer Mike: "When you niggas gon' unite and kill the police, motherfuckas?"

Čeští hip-hopoví fanoušci se mohou těšit i na live vystoupení této vycházející americké hvězdy. Run the Jewels vystoupí na letošním Hip Hop Kempu, který bude probíhat od 20. do 22. srpna. Killer Mike s El-P zde představí loňskou desku Run the Jewels 2.

 

COCOMANŮV STRACH Z REVOLUCE

Jeden ze známých představitelů českého reggae přichází s kontrarevoluční skladbou S vaničkou dítě, kterou ještě ověnčil povedeným klipem. V černobílém vizuálu můžeme vidět některé dominanty hlavního města, obzvlášť ty, které jsou nějak spjaté s tématem písně – například podstavec Stalinova památníku na Letné.


Cocoman je dalším z dalších čekajících na žánrové ceny Anděl. Deska Zázraky, kterou nahrál se skupinou Solid Vibes a nachází se na ní právě skladba S vaničkou dítě, bude bojovat o prvenství v kategorii Ska & reggae, ve stejné kategorii také s projektem Coco Jammin.

 

text: David Stoklas

 


LA4-DJ-Wich-Vladimir-518 TOP

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít