Taneční indie, nu-rave i elektro: do Prahy míří Digitalism

Vydáno 16.04.2015 | autor: redakce

Už v pátek 17. dubna rozčísne německé duo Digitalism vzduch v pražské Roxy. Do České republiky se vrací po čtyřech letech, tentokrát se svým nabroušeným DJ setem.

Taneční indie, nu-rave i elektro: do Prahy míří Digitalism Taneční indie, nu-rave i elektro: do Prahy míří Digitalism

 

digitalismannouncment


Svým debutovým albem Idealism v roce 2007 nakopli Jens Moelle a İsmail Tüfekçi house-rockový hybrid onálepkovaný žánry nu rave a blog house do úplně nových rozměrů. Jejich hlučný a úderný electro house se stal hnacím motorem indie taneční hudby po celém světě.

Nakolik nové je jejich pojetí nu ravevové cesty, ukázal už jejich první release songu Seven Nation Army od White Stripes. Následovalo zmíněné úspěšné album Idealism, které vydali pod labelem Kitsuné. Na kontě mají od té doby další dvě alba, sérii mixů a v roce 2012 i DJ Kicks. Hymnami tanečních parketů se staly songy Pogo, Circles nebo Miami. Jako DJs si vytesali vlastní zvuk tvořený sety, které kombinují house a techno.


Jejich nejnovější vize jsou cítit v tracku Wolves, ve kterém hostuje Youngblood Hawke. Zaděláno je na další materiál a posun k novým metám elektronické hudby je v něm dost patrný. Dynamiku si Digitalism prostě nenechají vzít a dvakrát do stejné řeky určitě nevstupují. V Roxy tedy nečekejte v čase zakonzervovaný dj set, ale hodiny precizně vybrané hudby, která se prolíná napříč žánry a v srdci pořád skrývá jádro značky Digitalism.

Headlinery doplní speciální set Josefa Sedloně s Danem Cooleym, Duff Substance-D, Airto. Vstupenky budou k dispozici i na místě za 400 Kč. Celou noc bude doprovázet pro tuto show speciálně připravená 3D vizuální a světelná show od KinocirKus.


Line up:

22:00 - 01:00 Dan Cooley & Josef Sedlon
01:00 - 03:00 DIGITALISM dj set
03:00 - 04:30 Duff Substance-D
04:30 - 06:00 Airto


TZ, ape

 

zavřít