Anděl 2014: triumfální večer Anety Langerové

Vydáno 17.04.2015 | autor: redakce

Hned pětkrát se během slavnostního vyhlášení cen Anděl za rok 2014 objevila na jevišti divadla Karlín Aneta Langerová. Proměnila všechny čtyři nominace, zároveň divákům v hledišti i u televizních obrazovek České televize zazpívala.

Anděl 2014: triumfální večer Anety Langerové Anděl 2014: triumfální večer Anety Langerové


Aneta Langerova - anděl2014Aneta Langerová má důvod ke čtyřnásobné radosti


Po hudebních cenách Slavík, Apollo, Vinyla, Břitva a Žebřík byly 16. dubna rozdány také sošky cen Anděl. Čtyřikrát se radovala Aneta Langerová: s deskou Na Radosti ovládla kategorie Zpěvačka roku a Album roku, píseň Tráva jí vynesla ocenění Skladba roku a Videoklip roku. Zpěvačka tak po jarním komorním turné velkolepě završila úspěšném období.


Skupinou roku se v hlasování Akademie populární hudby stali Chinaski, kteří za sebou nechali Vypsanou fiXu a Zrní. Zpěvákem roku byl zvolen Michal Hrůza, jemuž karlínské divadlo aplaudovalo vestoje, Objevem roku je kapela Jelen. Všichni z oceněných během večera naživo vystoupili.

Chinaski anděl2014Kapelou roku se stali Chinaski díky albu Rockfield

Hana ZAgorova anděl2014Do Síně slávy byla uvedena Hana Zagorová

Do Síně slávy byla uvedena Hana Zagorová, která v samém závěru taktéž krátce zazpívala. "Mám strašnou radost, že jsem Anděla dostala mezi koncerty a ne v období bilancování. Chtěla bych poděkovat všem seznačním lidem, ale i těm příšerným, protože všichni mě posunuli o kousek dál," svěřila se zpěvačka, jež si kromě této pocty mohla vychutnat také standing-ovation.

V dramaturgii večera nechybělo ani ohlédnutí za Žánrovými anděly, příjemnou vsuvkou byla obrazová vzpomínka na hudební produkci roku 1975 za doprovodu tehdejšího megahitu I Wish You Were Here Pink Floyd.


Moderování se po roční přestávce chopil Leoš Mareš. Hned v úvodu obdržel v prvním vtipném gagu večera Anděla z rukou Karla Gotta za to, že již nezpívá. On sám hýřil vtipem během celého galavečera: s humorem glosoval např. situaci okolo tunelu Blanka, jízlivě vzpomněl i na prezidenta Zemana.


text: Petr Adámek, foto: Tomáš Klíma

 


 

Aneta Langerova - anděl2014 TOP

zavřít