Hudební workshopy s Converse

Vydáno 20.04.2015 | autor: Petr Lenk

Značka Converse je spojená s hudbou od nepaměti. Nejenže vznikla Converse zkušebna, kde si kromě jiného mohou muzikanti zapůjčit nástroje, ale také zde již druhým rokem pokračují pravidelné komorní koncerty KEEP PRAGUE LOUD. Novinkou jsou workshopy, které spojují kreativní přístup značky a talentované osobnosti současné hudební scény.

Hudební workshopy s Converse Hudební workshopy s Converse

img 4039 lre


V pražské Converse zkušebně se na jaře odehrají dva workshopy, které spojí všechny nadšence a zvědavce ze světa hudebních nástrojů a byznysu. První workshop (23. dubna) povede kolektiv Bastl Instruments, který stojí za handmade elektronikou, a druhý (28. května) Michal "Majkláč" Novák, který nám poodhalí, jak dnes fungují hudební média, vydavatelství, ceny nebo managementy úspěšných kapel. Oba workshopy propojí tématika samplů z Converse Rubber Tracks Sample Library.


vizual bastl 1200x444px fb event 02 3

 

Workshop představí brněnské Bastl Instruments (dříve Standuino), jejich historii, filosofii a přístup k handmade elektronickým hudebním nástrojům. Na workshopu nás provedou základními principy zapojování a hraní na modulární syntezátor, který právě uvedli na trh. Modulární syntezátor skýtá nepřeberné možnosti, které pohltí každého milovníka analogových i digitálních zvuků.


Do hry se zapojí samply z Converse Rubber Tracks Sample Library, které do svého live setu zakomponuje Leoš Hort aka HRTL. Jak sami říkají: "V principu jde zapojit cokoli kamkoli, kontrolní napětí je zaměnitelné s audio signálem, vše jde kombinovat a přináší to zajímavé výsledky, takže se není čeho bát a je možné zkoušet cokoliv. Chtěli bychom ukázat, že tyto systémy nejsou vůbec vědátorská, nepochopitelná sci-fi šílenost, ale že je to hlavně zábava, která od člověka vlastně vůbec nic nechce, ale hodně dává", říká zakladatel Bastl Instruments Ondřej Merta.


http://www.bastl-instruments.com
https://www.youtube.com/watch?v=KqhsLLmGA4c
https://www.youtube.com/watch?v=eUeHUuyPa84
https://www.youtube.com/watch?v=GCyiDaM3boc

 

vizul majkl1200x444px fb event 02 1

 

Michal Novák, zakladatel serveru bandzone.cz, producent, manažer, kytarista kapely The.Switch, povede druhý workshop, který se zaměří na svět hudebního byznysu v Česku. Michal zúročí své dlouholeté zkušenosti, a odkryje tak základní kroky pro vybudování úspěšné české kapely, jak to chodí v branži z pohledu médií, vydavatelství, a odpoví na otázku, zda-li je o dobré klubové kapely z Česka zájem v zahraničí nebo je to jen naivní představa? Jako hosta si pozval jednoho z nejžádanějších popových producentů současnosti Honzu Balcárka z kapely Light and Love, která během večera zahraje akustický set. Honza nám přiblíží, jak pracuje při produkování a skládání, a zabrousí tak do tématu legálně stahovaných samplů a zvuků z CONVERSE RUBBER TRACKS SAMPLE LIBRARY, které je pak možné bez starostí o copyright použít na desku.

PR, foto Converse

 

zavřít