United Islands of Prague opět míří i do Kinského zahrady. Letos zcela zdarma

Vydáno 24.04.2015 | autor: redakce

Pražský multižánrový festival United Islands of Prague se letos uskuteční v termínu od 18. do 20. června. Organizátoři opět zajistili prostor Kinského zahrady na pražském Smíchově, který bude patřit hlavnímu pódiu. Jména hudebního programu budou oznámena v nejbližší době.

United Islands of Prague opět míří i do Kinského zahrady. Letos zcela zdarma United Islands of Prague opět míří i do Kinského zahrady. Letos zcela zdarma


United Islands 2014  01United Islands v loňském roce navštívilo 60 tisíc lidí


Dvanáctý ročník hudebního festivalu United Islands of Prague slibuje největší rozlohu své historie. Dohromady pět hudebních podií přivítá více než 150 hudebních skupin a projektů. Víkendový program již tradičně předznamená Klubová noc, v rámci které čeká na hudební fanoušky program ve zhruba patnácti hudebních klubech centra Prahy.

V minulém roce zaznamenali organizátoři obrovský zájem o crowdfundingovou akci, díky které bylo možné umístit podium v areálu Kinského zahrady, která poskytuje unikátní prostředí pro pořádání hudebních akcí. "Jsme rádi, že se i pro letošní ročník podařilo zajistit prostor Kinského zahrady a že bude festival po letech zase na Dětském ostrově. Samozřejmě si vážíme i možnosti uspořádat festival na dalších skvělých místech. Tento rok se Praha na tři dny promění na festival," řekl o letošním ročníku pořadatel David Gaydečka.


Podle pořadatelů se návštěvníci můžou těšit na nové kapely z Polska, Turecka, Rakouska nebo Holandska, které objevili na evropských prestižních festivalech. "Dalším silným tématem je česká a slovenská scéna, které mají nejen v posledním roce hodně co nabídnout, čímž nemám na mysli ohranou písničku, kterou vidíme na plakátech jiných festivalů každý rok už několik sezón," vysvětluje svou vizi dramaturg festivalu Barbora Šubrtová.

Vstup na všechny ostrovy je letos zcela zdarma. Hudební produkce na jednotlivých podiích startuje v pátek odpoledne a končí v sobotu večer. Naplánované jsou také afterparty do ranních hodin.


TZ, ape

 

 

zavřít