Šakalí léta v Divadle ABC

Vydáno 12.05.2007 | autor: redakce

Poslední premiérou, kterou před divadelními prázdninami Městská divadla pražská připravují, je uvedení činoherního muzikálu Šakalí léta v režii Miroslava Hanuše.

Šakalí léta v Divadle ABC Šakalí léta v Divadle ABC

Muzikálová podoba úspěšného českého filmu napsaného na námět povídek Petra Šabacha s písničkami Ivana Hlase se na pražských divadelních prknech objeví vůbec poprvé. V muzikálu si kromě ostřílených hereckých hvězd jako jsou Květa Fialová, Lubomír Lipský, Stanislav Fišer, Jana Drbohlavová, Veronika Gajerová či Kryštof Hádek zahraje i celá řada talentovaných vycházejících hvězd. Roli rebela Bejbyho ztvární hudebník, herec a moderátor TV Óčko Roman Říčař. Sympatický mladík si kvůli roli v činoherním muzikálu dokonce nechal ostříhat své dlouhé dredy. Role číšnického učně Edy se ujme Martin Písařík (Snowboarďáci, Ro©k podvraťáků).



Režisér inscenace Miroslav Hanuš o inspiraci činoherního muzikálu filmem říká: „Filmem jsem se hodně inspiroval hlavně poprvé, kdy jsme připravovali verzi pro Středočeské divadlo Kladno. Pro ABC jsem ji hodně přepracoval, prokrátil a akcentoval určité situace a postavy...Pokusil jsem se příběh zkompaktnit, zpřehlednit, aby i bez písniček držel pohromadě. Příběh chlapíka, který jako policajt prošel třemi režimy a má na krku sám dvě děti, které musí živit a starat se o ně, je sám o sobě docela drama. Stejně tak jako životní osudy zpěvačky z hotelu Milady která si vzala komunistického idiota, zaprodala se a nemůže z toho ven. A všechno je viděno očima toho mladého kluka, který se v tom nějak snaží vyznat.
zavřít