TOP 7 videoklipů týdne (34.)

Vydáno 12.05.2015 | autor: redakce

Lake Malawi vypráví příběh o zemřelé dívce, David Coverdale vzpomíná na Deep Purple a Peter Aristone se vyhrabává z rozchodu. Trochu té temnoty přinášejí Paradise Lost, Voxel naopak optimismus. Katarína Knechtová svádí, Abraxas se baví. Tak vypadají nejnovější klipy z domácí i zahraniční produkce.

TOP 7 videoklipů týdne (34.) TOP 7 videoklipů týdne (34.)


Katarína Knechtová video 2015 01Katarína Knechtová ve videoklipu Motýľ Hlavolam

 

LAKE MALAWI O ZEMŘELÉ DÍVCE

Singl Aubrey má velice silný příběh. Aubrey zemřela jako malá holčička a její kamarádi na ni vzpomínají. Téma vzniklo, když si frontman Albert Černý přečetl článek o zakladateli dětské onkologie. Jakkoliv smutně tento nápad vypadá, dal vzniknout velice povedenému a kupodivu i optimisticky působícímu videoklipu.


Na konci května vyjde klukům z Lake Malawi debutové EP, na kterém nebude aktuální kousek chybět. Produkce EP se ujal Brit Matt Lawrenc, který pomáhal již mnoha světovým jménům, mimo jiné Mumford and Sons nebo Adele.

 

KATARÍNA KNECHTOVÁ JE STÁLE SVŮDNÁ

Mužům občas přijdou ženy jako složité hlavolamy, s nimiž je někdy velice těžké se popasovat. O tom zpívá slovenská zpěvačka Katarína Knechtová. Skladbu Motýľ Hlavolam doprovodila i záběry z míst, kde se lidé nejčastěji milují. Z motýlí perspektivy tak lze vidět Katarínu ve vaně či posteli a nutno říct, že v obou případech působí velmi sexy.


Touto skladbou se chtěla Katarína vymanit ze spárů baladických písní a z celého srdce vyjádřit upřímnou radost ze života. Motýľ Hlavolam je první vlaštovkou z jejího připravovaného alba, na kterém momentálně pilně pracuje.

 

COVER DEEP PURPLE OD WHITESNAKE

Bývalý frontman kapely Deep Purple David Coverdale se ke své ex-kapele vrátil sérií cover songů. K jedné z nejznámějších, skladbě Soldier of Fortune, nahrál i pohodový videoklip, kde nabízí pouze sebe a svou kapelu Whitesnake za zvuku akustické kytary. Příjemný poslech!

Album příznačně pojmenované The Purple Album vyjde už 15. května a kromě Soldier of Fortune bude obsahovat i další známé písně jedné z největších legend rockové hudby.

 

VOXEL ŘÍKÁ VÁLKÁM NE

Mladý objev Voxel ve skladbě Jednou zhmotňuje optimismus a touhu po lepší společnosti. Proč by se mělo válčit, když to nikoho nebaví? Odpověď na tuto otázku dostaneme těžko, ale pozitivní píseň doplněna o tematické záběry minimálně zlepší náladu a dodá nám trochu té ztracené víry v naše lidstvo.


Voxelovi se daří na všech frontách. Loni mu vyšla debutová deska a na cestě je další, která by se měla objevit letos v září. Protiválečně laděný song Jednou je první ochutnávkou. Připomeňme, že zpěvák si v letošní anketě Žebřík odnesl cenu za Objev roku.

 

PETER ARISTONE A JEHO HOŘKÝ ROZCHOD

Je poměrně snadné, aby se z krátkého románku stal plnohodnotný vztah. Někdy však o něj druhá strana nemá zájem a konec je pak hořký. Právě tomu se věnuje slovenský zpěvák Peter Aristone ve skladbě No Second Time Around. K ní v Praze natočil i velice povedený videoklip, v němž si onu lamačku srdcí zahrála Andrea Daňková.

Petera Aristone si přizval na své turné David Koller. Bude ho tak možné vidět a slyšet 4. června v pražském Foru Karlín nebo 14. června na brněnském hradě Špilberk. Kromě toho se Aristone může chlubit i výčtem jmen hostů na svém debutovém albu, jako jsou Mel C nebo zpěvák Manic Street Preachers James Dean Bradfield.

 

PARADISE LOST PROBUZENI Z TEMNOTY

Britská goth-metalová kapela vzývá temnotu. V novém klipu ke skladbě Beneath Broken Earth jim to jde náramně a při chladných kytarových tónech tuhne krev v žilách. Tito metaloví veteráni nepotřebují žádné speciální efekty nebo uřezané hlavy, aby budili hrůzu. Oni si postačí pouze se svou hudbou.

Píseň Beneath Broken Earth je dle slov kapely nejpomalejší song, který kdy Paradise Lost nahráli. Skladba by se měla objevit na připravované desce Plague Within, jež vyjde 1. června.

 

UŽ TADY JSOU (OPĚT) ABRAXAS

Skladbu Už tady jsou z aktuálního alba Klid! doplnili Abraxas videoklipem, kde členové kapely vystupují v maskách mimozemšťanů nebo s televizí na hlavě. Přestože se zrod sestavy datuje skoro čtyřicet let zpět, mají publiku stále co říct.

Novinka Abraxasu, jež navazuje na šest let starý počin Hlava v Oblacích, je podle frontmana Slávka Jandy vůbec nejsvižnějším albem v historii skupiny.


text: David Stoklas

 


lake malawi n TOP

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít